27.03.2020

Най-голямото лечебно заведение за болнична помощ на територията на област Велико Търново МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов АД ще получи безвъзмездно от „ПРЕСТИЖ-96“ АД два апарата за изкуствена белодробна вентилация и два пациентни монитора на водещи европейски производители за борбата с глобалната пандемия COVID-19. Дарението ще включи и средства за закупуването на лекарства, консумативи и предпазни средства за лекарите в болницата и е на стойност 50 000 лева. Оборудването се очаква да бъде доставено в болницата в рамките на 10 дни.

 

Дарението се осъществява със съдействието на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, а вида и моделите на медицинското оборудване са предварително съгласувани и одобрени от д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в областната болница с оглед максимално задоволяване на нуждите на здравното заведение.

 

„В момента живеем и работим в безпрецедентна ситуация, във време на голям стрес и несигурност. На изпитание е поставено не само нашето здраве, но и нашата етика, отговорност, дисциплинираност, професионализъм, съчувствие, човечност. Във време на криза и извънредно положение е повече от задължително да си подадем ръка за помощ. Уверявам ви, че всички ние в ПРЕСТИЖ, в качеството си на един от най-големите производители на хранителни продукти в България, пазарен лидер в своите категории и отговорен работодател ще напрaвим всичко по силите си, за да преодолеем това предизвикателство. Ще ни бъде трудно, но ще преминем и през тази криза, ще научим нови умения, ще намерим нови решения и възможности! Грижата за здравето и живота на хората сега е най-важна, затова призовавам всички стриктно да спазваме разпоредбите на Националния оперативен щаб и държавните органи!“ - споделя Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ПРЕСТИЖ.

 

Дата: 27.03.2020

Източник: prestige96.bg

Прочетено: 2060