06.04.2020

Ford и Мото-Пфое предоставиха лекотоварни автомобили за ползване от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община. Ford Courier и Ford Connect се включват в разноса на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост. Автомобилите прие лично кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заедно с представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Ключовете предадоха управителите на Мото-Пфое, г-н Атанас Фурнаджиев и г-н Масухиро Ояма, които призоваха от името на Ford: „Носим доброто до вкъщи. Останете в безопасност!“. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потеглиха мигновено с автомобилите, за да се отправят към адресите в нужда, а зад волана на Ford Connect седна лично кметът на Столична Община.

С удължаването на извънредното положение във връзка с борбата с COVID-19, хиляди хора подават сигнали към Столична Община за доставки на топъл обяд, медикаменти и продукти от първа необходимост, с което се увеличава и недостигът на превозни средства за транспортиране. В помощ на общинската дейност за аварийна помощ и превенция се включват представителите на най-продаваната лекотоварна гама в Европа, подкрепяйки усилията на Националния оперативен щаб и на общината, максимален брой граждани да останат по домовете си, за да съхранят своето здраве. За период от един месец Ford и Мото-Пфое предоставят за бъзвезмездно ползване автомобили, които със своя капацитет на вместимост на товар и багаж са подходящи за разнос на продукти в извънредната ситуация – Courier Van

На ден се изпълняват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора, а с капацитета на тези автомобили, бройката може да се увеличи драстично.

Дата: 06.04.2020

Източник: tbmagazine.net

Прочетено: 2051