01.06.2020

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) дари на 29 май 2020 г. на община Димово в полза на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец спално бельо и завивки, денатуриран етилов спирт 96%, перилни препарати и препарати за съдове. През април месец т.г. с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите на дома, както и персоналът полагащ грижи за тях. Предоставената безвъзмездно помощ е на стойност близо две хиляди лева и е заявена от община Димово, която продължава да набира дарения за още два дома за възрастни хора в неравностойно положение. 

„Радвам се да помогнем на възрастните хора, които се нуждаят от специални грижи. Още повече, че те пострадаха тежко от коронавирусната инфекция“, каза председателят на асоциацията Стайко Стайков и допълни, че благотворителната кампания за подпомагане на засегнатите от пандемията ще продължи. БАСЗЗ е предоставила и средства в размер на 2 хиляди лева, с които са подпомогнати и две семейства на починали медици след заразяване с Ковид - 19. 

Това е четвъртото дарение, което БАСЗЗ прави като част от кампанията на асоциацията „Заедно срещу Ковид 19“. През април т.г. асоциацията дари сумата от 5 000 лева на Българската академия на науките, за да подкрепи „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид -19 и други инфекциозни заболявания“. В началото на май бяха предоставени лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието, храните и горите. Помощта беше предназначена за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. Дарението бе на стойност 14 423,43 лв. и включваше: 1000 л. денатуриран етилов спирт (96%), 6 000 бр. предпазни маски за лице (трипластови и двупластови) и 24 000 ръкавици за еднократна употреба. 

Заедно срещу COVID 19 

Заедно сме силни, заедно ще се справим!

Дата: 01.06.2020

Източник: БАСЗЗ

Прочетено: 3163