15.06.2020

Европейската комисия лансира Re-open EU - интернет платформа на всички официални езици с основна информация, позволяваща безопасно възобновяване на свободното движение и туризъм в цяла Европа. 

За да помогне на хората уверено да планират своите пътувания и почивки през лятото и след това, платформата ще предоставя информация в реално време за границите, наличните транспортни средства, ограниченията за пътуване, мерките за обществено здраве и безопасност, като например физическо дистанциране или носене на предпазни маски, както и друга практическа информация за пътуващите. 

Платформата е част от оповестения от Комисията на 13 май 2020 г. пакет от мерки в областта на туризма и транспорта, който има за цел да възстанови увереността у пътуващите и да спомогне за безопасното възобновяване на туризма в ЕС при спазване на необходимите здравни предпазни мерки. Новата платформа, която има и версия за ползване на мобилни устройства (уебприложение), събира на едно място актуална информация от Комисията и от държавите членки и ще служи като основна отправна точка за всеки, който пътува в ЕС. С помощта на интерактивна карта хората ще могат да намират информация, актуални данни и съвети за всяка държава — членка на ЕС. Достъпът до платформата ще се извършва чрез приложение или уебсайт. Тя ще бъде на разположение на 24-те официални езика на ЕС. 

Допълнителна информация вижте ТУК.

Дата: 15.06.2020

Източник: Европейска комисия

Прочетено: 8168