24.11.2020

Ателиетата за химическо почистване и пране - както тези, които са обособени в самостоятелни ателиета, така и тези, които са разположени в търговски центрове тип МОЛ и хранителни вериги, да не бъдат включвани в ограничителните мерки, които МС предстои да приеме.

За това настоява Асоциацията на химическото почистване в България (член на БСК), в писмо до министъра на здравеопазването. Председателят на асоциацията – Николай Янев, подчертава, че услугата „Химическо почистване и пране“ е пряко свързана с дезинфекцията и с противоепидемичната борба в България.

„В ателиетата се извършва озониране на дрехи на клиенти, почистването им и опаковането им в стерилни опаковки, с което помагаме на държавата и гражданите да поддържат хигиената и дезинфекцията на изискуеми нива от МЗ и РЗИ. В Ателиетата се приемат единствено и само дрехи и артикули за почистване, не се извършва търговска дейност с нехранителни стоки, затова и организацията в почистването и приемането на дрехите е в разрез с подготвената заповед от МС“, се казва в писмото.

Дата: 24.11.2020

Източник: Асоциация на химическото почистване в България

Прочетено: 5798