15.02.2021

Радосвет Радев в „СТУДИО БАНКЕРЪ“: Нечетящи хора пишат нещо, което други трябва да четат

Народното събрание се е превърнало в машина за нормативни грешки. Това, което се случва в момента, е потресаващо с гръмотевичната си некадърност и безсмисленост: нечетящи хора пишат нещо, което други трябва да четат – нормативната база за обществото, респективно - за икономиката. Няма по слабо Народно събрание, исторически е доказано. Напълно разбираем е рейтингът от 7%, но и той е висок.

Всеки закон и всяко нормативно решение създават купища проблеми навсякъде. При това, написани трогателно неграмотно. Виждаме, че с промени в закона за извънредното положение се пререгламентират дейности в хазарта. От това по-голям абсурд няма. Бях свидетел как през изтеклата 2020 г. грешки в Закона за извънредното положение докараха законодателите да благославят вето на президента, с когото иначе активно воюват - това беше най-икономичният им нормотворчески ход да поправят собствените си грешки. 

Това заяви във видео интервю за „СТУДИО БАНКЕРЪ“ предприемачът Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара.

Още от интервюто: 

  • Как разбират предприемачите натрапчивото самоопределяне на ГЕРБ като дясна партия? 
  • Как изглежда „бойкономиката“ отвътре? 
  • Какво реално получи българският бизнес от държавата като антикризисни мерки, измерено спрямо БВП? 
  • Какви фейлетони произвежда Народното събрание? 
  • Как се отразява на бизнеса новата практика обществените поръчки да бъдат пренебрегвани, за сметка на пряко възлагане от държавни фирми на подбрани подизпълнители? 
  • Има ли изгледи в България обществото и неговото бизнес крило да изтикат към властта реален бизнесмен?

Вижте цялото интервю във видеото! 

Дата: 15.02.2021

Източник: Банкеръ

Прочетено: 3674