24.02.2021

Уважаеми колеги, членове, партньори, служители и клиенти,

Ние, като браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш, имаме за цел единствено да предлагаме начини и варианти за подобряването на бизнес средата в сектора. Функциите, влиянието и възможностите ни не позволяват да се произнасяме по теми, които не са от нашия ресор на действия.

Именно такава е темата с поставянето на ваксините срещу Covid-19, която е изключително актуална към момента, а вероятно ще остане и в близко бъдеще. По нея ние не сме правили вътрешни проучвания за нагласите на нашите членове и служители в заведенията. Смятаме, че това е лично решение на всеки един български гражданин и ние нямаме намерение да заемаме страна "за" или "против" масовата ваксинация.

Управителните съвети на СЗБ и БАЗ и председателите на сдруженията сме убедени, че не трябва да се месим в решенията на когото и да било, дали да си постави ваксина, каква да бъде тя, кога и къде да бъде ваксиниран. Това е лично решение и въпрос на избор! Но бихме съдействали на всеки наш служител и приятел, който желае да получи информация или помощ по тази тема.

Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

С уважение:

Председател на СЗБ
Емил Коларов

Председател на БАЗ
Ричард Алибегов

Дата: 24.02.2021

Източник: Сдружение на заведенията в България

Прочетено: 5777