16.04.2021

Българската стопанска камара ще партнира на Българската телеграфна агенция за по-доброто отразяване на стопанските новини на територията на страната. Предложението дойде от генералния директор на БТА Кирил Вълчев, по време на пресконференция на социалните партньори, в Националния пресклуб на Агенцията.

Идеята на БТА е да открие специални кореспондентски места в шестте места на планиране - Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Благоевград, както и в Северозападна България. Кореспондентите на БТА в тези места ще се занимават с ежедневно системно представяне на работата на бизнеса и на хората на труда. БТА иска да въведе и нов стил в обявяването на работата на българския бизнес. "Ще говорим за фирмите с имена. Ще казваме кой какво е направил, както добро, така и лошо, защото през последните години се наложи за лошото да се говори с имена, а за доброто да се премълчава поименно", уточни Кирил Вълчев.

Генералният директор на БТА се надява в следващите седмици, с развиването на новата информационна редакция "Икономика", това развитие да започне с експертните мнения на национално представителните организации и синдикати.

Българска стопанска камара приветства идеята и се ангажира да съдейства с целия експертен потенциал на своята регионална мрежа.

Дата: 16.04.2021

Източник: БСК

Прочетено: 2525