02.08.2021

След разговор с представители на Министерство на образованието и науката Ви информираме, че срокът за заявки за участие от компании в Националната програма „Бизнесът преподава“ 2021 година е удължен до 6 август 2021 г. 

Програмата е одобрена с Решение № 166 от 5 март 2021 година на Министерски съвет за одобряване на програми за развитие на образованието и предстоящата 2021-2022 учебна година ще се осъществи третото ѝ издание. 

Крайната цел на програмата е повишаване качеството на преподаването и формиране на знания и умения в областта на финансовата грамотност, предприемачеството и STEM компетентностите. По-конкретно, програмата цели:

  • Създаване на партньорства между училища и компании;
  • Актуализиране и разширяване на знанията и уменията на преподавателския състав в образователните институции в съответствие с развитието на технологиите и изискванията на пазара на труда чрез придобиването на най актуалната информация за развитието на технологиите и тяхното приложение в различни професионални области
  • Включване на представители на бизнеса в учебния процес и иновации в преподаването.  

Подробна информация за програмата може да получите ТУК. 

Компаниите, които вече са участвали в програмата, могат да използват профила си, който е създаден за предишните издания. 

При желание за участие Ви молим да попълните таблицата-заявка, която е прикачена към този имейл и да ни я изпратите обратно. Удълженият срок е за кандидатстване е 6 август 2021. Компаниите ще могат да се включат и след това, но предвид динамиката на организация на учебния процес колкото по-рано заяви участие 1 компания, толкова по-голям е шансът да бъде предпочетена от училищата.

 

Дата: 02.08.2021

Източник: Българска мрежа на Глобалния договор на ООН

Прочетено: 2773