06.08.2021

Поклонението ще се състои на 10 август 2021 г., вторник, от 11:00 часа, в църквата “Св. София”. 

От 9 август, в сградата на БСК ще бъде поставена книга за съболезнования.

Днес, 6 август 2021 г., на 61-годишна възраст внезапно ни напусна Радосвет Радев - председател на БСК.

Г-н Радев пое управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния ни председател Божидар Данев. В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията.

За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране.

За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него!

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на Дарик радио - най-голямата му любов!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

От екипа и ръководството на БСК

___________

Поклонението пред тленните останки на Радосвет Радев ще се състои на 10 август 2021 г., вторник, от 11:00 часа, в църквата “Св. София”.
 
От понеделник (9 август) до петък (13 август), в сградата на БСК, на ул. Чаталджа 76ще бъде поставена книга за съболезнования.
 

___________

ДО МОМЕНТА СА ПОЛУЧЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНИ ПИСМА ОТ:

ОЩЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ

***

Президентът Румен Радев изказва искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на Радосвет Радев за огромната загуба, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Като председател на Българската стопанска камара, той работеше активно и всеотдайно с политици, с граждански формации, държавни институции и социални партньори, воден от идеята да създаде предвидима и благоприятна среда за развитие и просперитет на българския бизнес“, заявява държавният глава в съболезнователния адрес до близките. 

Президентът посочва, че Радосвет Радев ще бъде запомнен и с приноса си за развитието на медиите в България. „Създаденото от него Дарик радио допринесе за медийния плурализъм у нас, даде шанс за професионалната реализация на редица журналисти, които имаха свободата да разгърнат таланта си“, пише в съболезнователния адрес. Президентът допълва, че въпреки многото предизвикателства в медийната среда, Радосвет Радев продължаваше да насърчава качествената журналистика и доказателство за това са многобройните слушатели на медията.

***

Ива Митева, председател на 46-то Народно събрание:

„Опечалено семейство!

Опечалени близки и колеги!

С дълбока скръб посрещнах вестта за кончината на уважавания журналист, собственик на Дарик радио и председател на Българската стопанска камара Радосвет Радев. Приемете моите искрени съболезнования по повод тежката загуба.

Като създател на Дарик радио той даде своя принос за развитието на медийната среда в България, постави основите на частните радиа и отстоява високи професионални стандарти в радиожурналистиката. От 1993 г. до днес Радосвет Радев работи неуморно и утвърди Дарик радио като авторитетна и уважавана медия, на чиято бърза, точна и обективна информация слушателите разчитат.

През последните години като председател на Българската стопанска камара Радосвет Радев се ангажира с нейното развитие и модернизиране. Направеното от него беше високо оценено от представителите на работодателите и от партньорите на организацията, която има важна роля за формиране на българската икономика.

Поклон пред светлата памет на Радосвет Радев!“

***

Не мога да повярвам, че Радо го няма. Все още чувам гласа му – едновременно ироничен и сериозен...
Амбиция, енергия, отдаденост, визионерство, лидерство, диалогичност, непримиримост с неправдата и невежеството, достойнство – това са малка част от качествата на Радосвет Радев, които през годините увенчаваха с успех всяко негово начинание.
Най-ценното – Радосвет беше верен приятел и човек с голямо сърце!
Светъл да е пътят на душата му!
Съболезнования на семейството, близките и колегите му!

 

 

Дата: 06.08.2021

Източник: БСК

Прочетено: 11686