29.08.2021

БАСЗЗ подпомогна нуждаещи се в 35 населени места

За близо година и половина благотворителната кампания, инициирана от членовете на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи, подпомогна дванадесет болници и медицински центрове, четири институции, една синдикална организация, един театър и семействата на двама починали медици, някои по повече от един път. Помощта обхвана 35 населени места и бе съобразена изцяло с нуждите на дарените.

Едно от първите дарения, което направихме, бе в размер на 5 хил. лв. в полза на Българската академия на науките, за „Проекта за научни разработки, свързани с борбата с Ковид-19 и други инфекциозни заболявания“, уточни председателят на асоциацията Стайко Стайков. „За нас беше важно да бъдем до нуждаещите се от Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, община Димово, който беше засегнат от коронавирусната инфекция. Подкрепихме дванадесет болници и медицински центрове в страната и техните медицински екипи, с което изказваме нашата благодарност и съпричастност в ежедневните им грижи за пациентите“, коментира още Стайков.

Благотворителната кампания на БАСЗЗ подпомогна според индивидуалните нужди: Аграрния университет в Пловдив, 28–те Областни служби по земеделие към МЗГХ, Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, община Димово, КНСБ и Драматичен театър "Йордан Йовков" - гр. Добрич.

Дарения бяха направени и за болниците: МБАЛ "Св. Пантелеймон" – Ямбол, МЦ "Н.И. Пирогов" в София, Клиниката по детска онкология и хематология в УМБАЛ ”Царица Йоанна-ИСУЛ” – София, Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София, МБАЛ- Ботевград, СБАЛББ – Перник, МБАЛ „Света Петка“ АД – Видин, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, а на Многопрофилната болница за активно лечение в Карнобат бе предоставен безвъзмездно 12-канален ЕКГ апарат, ДКЦ VI – София, МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" гр. Свищов и Медицински център 1 гр. Севлиево.

Дата: 29.08.2021

Източник: БАСЗЗ

Прочетено: 3627