16.12.2021

Излезе от печат втория брой на „Алманах за земята“ – електронен вестник, издание на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), член на Българската стопанска камара (БСК) и на Европейската организация на собствениците на земи (ELO).

В този брой ще научите за проведената на 1 и 2 декември т.г. в Париж (Франция) Генерална Асамблея на ELO и ще се запознаете със становището на БАСЗЗ относно проекта на правила за определяне на представителността на браншовите организации за производство и преработка на селскостопански продукти.

В броя са поместени и три интервюта - Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на „Агрион“, представя дейността на една от най-професионалните компании за управление на земя на българския пазар, проф. дн инж. Марин Банов – председател на Селскостопанската академия в София, разказва за дейността на академията и възможностите й да подкрепя развитието на аграрния сектор, а земеделският съветник на Кралство Нидерландия – Арие Велдхуйзен, говори за селскостопанската политика на ЕС и икономическата дипломация, както и за добрите практики за подкрепа на нидерландския бизнес.

Изданието включва и два анализа. Единият представя реформата на Общата селскостопанска политика на ЕС, а автор е Мирела Спасова – утвърден журналист с ресор „земеделие“. Вторият анализ на тема „Състояние, проблеми и перспективи пред земеделието през призмата на поземлените отношения“ е с автор Стефан Асенов – изпълнителен директор на БАСЗЗ.

Читателите на „Алманах за земята“ ще се запознаят и с резултатите от традиционната годишна анкета на Българската стопанска камара „2021 г. през погледа на бизнеса“, както и с полезна информация – аграрна статистика, актуални данъчно-осигурителни срокове и проект на индикативни срокове по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) за първото полугодие на 2022 г.

„Алманах за земята“ можете да откриете на адрес www.baszz.net/bg/vestnik.

Приятно четене!

 

Дата: 16.12.2021

Източник: БАСЗЗ

Прочетено: 2711