09.03.2022

Областен координационен център стартира дейност в Кърджали. Той ще синхронизира работата на местните власти и регионалните държавни органи за оказване навременна и пълноценна помощ и подкрепа на лица, напуснали Украйна, в резултат на военните действия, пристигащи на територията на област Кърджали.

Центърът ще се ръководи лично от областния управител. В състава влизат представители на БЧК, Бюро по труда, РУО, РЗИ, ОД на МВР, РД "Социално подпомагане", КРИБ – Кърджали, Асоциация на индустриалния капитал в България – Кърджали; Съюза за стопанска инициатива (ССИ) – Кърджали, Търговско-промишлена палата – Кърджали, Българска стопанска камара – Кърджали, Читалищна асоциация за развитие "Юг" – Кърджали (представител на НПО сектора), Военно окръжие – Кърджали, Общинска администрация Кърджали, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Кърджали, Държавна агенция "Национална сигурност" – Кърджали, Българска агенция по безопасност на храните – Кърджали, Ротари клуб-Кърджали.

Областен координационен център събира и предоставя информация за всички възможни ресурси за настаняване на украински граждани, подкрепя кампанията на Българския червен кръст (БЧК) за хуманитарна помощ, поддържа връзка с институциите в образователната система, координира осигуряване на работни места и др.

Работната група се свиква и заседава веднъж седмично или по-често при необходимост по инициатива на областния управител на област Кърджали или на някой от членовете на групата.

Открита е денонощна телефонна линия за връзка с Центъра:

Телефони:
(+359 887) 355 960
(+359 889) 883 803
(+359 361) 65 960
(+359 361) 60 173
Е-mail: help@kardzhali.org

Дата: 09.03.2022

Източник: Арда нюз

Прочетено: 1324