16.03.2022

Излезе от печат брой №3 на „Алманах за земята“ – електронен вестник, издание на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), член на Българската стопанска камара (БСК) и на Европейската организация на собствениците на земи (ELO).

В този брой на „Алманах за земята“ ще научите за проведената на 1 март 2022 г. среща на ръководството на БАСЗЗ с Министъра на земеделието и ще се запознаете със становището на БАСЗЗ относно проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

В броя са поместени и няколко интервюта – с Евгений Орашъков, пълноправен член на БАСЗЗ, с Пламен Абровски – председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-то и 47-то Народно събрание, с доц. Димо Атанасов от Аграрен университет – Пловдив, и с доц. д-р инж. Александър Митов от Технически университет – София.

Изданието представя приоритетите на Френското председателство на Съвета на ЕС в областта на Общата селскостопанска политика, както и анализ на миграционния поток към българското село и новите условия за агробизнес.

По традиция, читателите на „Алманах за земята“ ще се запознаят с актуалната агростатистика и ще получат полезна информация за предстоящи данъчно-осигурителни срокове, както и за индикативните срокове по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) през 2022 г.

„Алманах за земята“ можете да откриете на адрес www.baszz.net/bg/vestnik.

Приятно четене!

Дата: 16.03.2022

Източник: БАСЗЗ

Прочетено: 1278