10.05.2022

На 10 май 2022 г., в София се проведе IX-ия конгрес на КНСБ.

Гост на форума бе председателят на БСК Дорби Митрев, който поднесе приветствие към делегатите и връчи почетна грамота на президента на КНСБ Пламен Димитров, за дългогодишното партньорство с БСК и приноса на синдиката към социалния диалог в България.

В изказването си пред делегатите на конгреса г-н Митрев подчерта, че по своята същност конгресите са важни събития, които определят дневния ред на организациите в краткосрочен и дългосрочен план, но преди всичко те трябва да поставят началото на още по-важни и амбициозни цели за следващите 5 години. 

"Макар често да имаме различни виждания за начините, целите ни са общи. Всички ние - и работодатели, и синдикати, искаме предвидимост, конкурентоспособна икономика, достойна оценка на труда и вложените усилия, по-добро бъдеще за нашите деца. Аз вярвам, че гребем в една лодка. Понякога сме в спор за капитана, друг път в спор за работното време на екипажа, понякога заплащането не е справедливо, друг път провизиите не пристигат навреме, но в края на краищата отправната точка е една - брегът, а морето е общо. Затова, във време на бури като днешното, трябва да сме повече единни, отколкото капитани, още повече, че всички сме наясно - лодката е пробита. В лицето на БСК и лично в мое лице винаги ще срещате готовност за диалог и думи, зад които стоим с името и действията си!", каза председателят на БСК.

вж. СНИМКИ

Дата: 10.05.2022

Източник: БСК

Прочетено: 973