10.06.2022

На 10 юни 2022 г., адв. Петя Мургова – арбитър към Арбитражния съд при Българската стопанска камара, взе участие като лектор в конференцията Green Transition – Green Deal – Innovation, Investment and Fair transition – най-голямото събитие в България, посветено на Зелената сделка.

Адв. Мургова взе участие в панела „Иновации, предприемачество и високи технологии“. Панелът бе с акцент върху правните аспекти на търговската тайна. Адв. Мургова сподели опит и ценни идеи за нуждата от стратегии в компаниите, където защитата на търговска тайна се явява ключ за защита на ценно ноу-хау, истински иновации и устойчива конкурентоспособност.

Внушителната конференция започна с участието на живо на над 800 души и се превърна в най-мащабното събитие в София посветено на темата, която през последните месеци, в условията на енергийна криза и предстоящите дебати около прилагането на пакета “Fit for 55”, отново излезе на преден план в Европа и в България.

За страната ни, която е сред най- зависимите от изкопаемите горива в ЕС, това е решаващ момент и най-вече перспектива за модернизация и иновации, не само за енергийния сектор, но и за българската икономика като цяло.

Дата: 10.06.2022

Източник: БСК

Прочетено: 504