05.12.2022

Вие сте ученик в професионална гимназия, който търси ментор за работа в реалния бизнес?

Или сте професионалист, който иска да помогне за формирането на бъдещето на работната сила в България и Европа?

Русенската стопанска камара работи по проект за свързване на учениците от професионалните гимназии с ментори от различни сектори на икономиката. 

Като участвате в нашата анкета, можете да ни помогнете да създадем портал, който ще се използва както от ученици, така и от работодатели.

Кликнете ТУК, за да участвате в анкетата за ученици.

Кликнете ТУК, за да участвате в проучването за професионалисти.

Екипът, работещ по проект DigiTrain, Ви благодари!

Чрез проекта DigiTrain ние желаем да повишим компетенциите на учениците от професионалните гимназии в отдалечени (и селски) райони чрез разработване на системи за наставничество и стажове в дигиталната среда. Основната цел на проекта е да се използва възможността, която дигитализацията предлага и да се свържат ученици, училища и ментори от различни държави. Чрез иновативен модел на дигитален стаж, училищата вече ще включват ментори (предприемачи и мениджъри) в менторската работа с учениците. Тези предприемачи ще помогнат на студентите да научат умения, от които се нуждаят, но също така ще им дадат овластяване, така че да могат да изследват повече възможности за себе си. С нови методи на преподаване и повече практическа работа учениците от професионалните гимназии ще бъдат по-добре подготвени за пазара на труда.

Предстои създаването на портал за онлайн дигитално наставничество, стажове и търсене на таланти. Целта на портала е да свърже ключови участници - ученици от ПГ, учители от ПГ и бизнес наставници. Той ще покаже как компаниите могат да идентифицират своите нужди, да представят необходимите проекти и как учениците могат да се представят пред компаниите, за да ги приемат и да ги наставляват. Участниците могат да учат и да общуват по всяко време и навсякъде онлайн, дори и чрез смартфони. Системата ще позволи на всеки, независимо от географското си положение, малцинство или друга пречка, да работи върху примери от реалния живот и да представи себе си и своите идеи.

 

 

Дата: 05.12.2022

Източник: Русенска стопанска камара

Прочетено: 609