22.12.2022

Уважаеми членове на БСК,

Издателят и гл. редактор на BgПредприемач се обърна към нас с молба за съдействие - финансово и/или с материали и/ или с ремонтни дейности на помещение на Творческо ателие „Подкрепа“ в село Чепинци, район Нови Искър.

Нужна е общата ни подкрепа в усилията на екипа за запазване от изчезване художествени занаяти, бисер в нематериалното културно наследство, като приобщим, подготвим и провокираме млади таланти да започнат малък бизнес като арт предприемачи - Занаятчии.

Целта е общата ни подкрепa за подготовка на материалната база, в която да се обучават.

За каузата от първо лице

Нашият малък екип на издателство “bgПредприемач преди повече от 10 години създаде сдружение в обществена полза “Подкрепа за дебют“, чрез което полага усилия да привлича млади хора, предимно студенти по приложни изкуства (текстил, мода, дизайн, сценография, керамика,..) към автентични художествени занаяти, които са почти на изчезване, заедно с отиващите си от този свят майстори.

Надграждаме уменията им с майстори занаятчии, подкрепяме техни дебюти и се опитваме да ги привлечем към каузата - да запазим това нематериално културно наследство за бъдещите поколения, да ги провокираме да започнат малък бизнес като занаятчии - арт предприемачи.

От три години започнахме да обучаваме и деца - да запалим Искрата за ръкотворчество, да предизвикаме любопитството им, да ги посветим.

Стартирахме дейността в София, в редакцията на издателството, но преди 4 г. изнесохме Ателието в село Локорско, където живеят трима от майсторите, с които работим. След изтичане на договора за наем читалището си поиска обратно помещението, затова преместихме ателието (на 2 спирки на редовен градски автобус) в село Чепинци, където има много добра инфраструктура, но помещението има нужда от сериозен ремонт, за който нямаме средства.

Горещо молим членовете на БСК да ни подкрепят и да съдействат в усилията ни да привличаме млади хора към Арт предприемачество.

Ще сме благодарни на всякаква подкрепа - с материали (плочки, латекс, осветителни тела, подмяна на счупени стъкла, гипс картон и т.н.), с ел. уреди - климатик и бойлер, със строителни работници или със средства, за да осъществим ремонт и да започнем с обучение в работилниците най-късно в края на февруари.

Нуждаем се неотложно от:

  • ремонт и подмяна на съоръженията на тоалетна, уплътняване на прозорците, шпакловка на порутени стени.
  • енергоспестяващ климатик за отопление на помещение от 60 кв.м,
  • Малък бойлер за топла вода, тъй като работим с глина, което предполага често миене на ръцете.
  • Малък тезгях за новата ни работилница по дърворезба.

 

Вижте повече тук: https://podkrepazadebut.eu/

За директен контакт: Слава Хинкова, 0888 33 85 79

 

 

Дата: 22.12.2022

Източник: БСК

Прочетено: 391