07.02.2023

Крайният срок за подаване на проектни предложения за изпълнение на инвестиции е 15.06.2023 г.

Туристическият бизнес може да получи финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България (НПВУ) по нова отворена процедура. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви на 2 февруари 2023 процедура за подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели BG-RRP-4.021 „Подкрепа за енергийно обновяване на сгради в сферата на производството, търговията и услугите“.

Крайният срок за подаване на проектни предложения за изпълнение на инвестиции е 15.06.2023 г.

Основна цел на настоящата процедура е предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ) за енергийно обновяване на сгради в сферата на производството, търговията и услугите, в.т.ч. от сектор „Туризъм“.

Общият размер на средствата по процедурата е 235 200 000 лева.

Допустими кандидати са микро, малки, средни и големи предприятия, регистрирани не по-късно от 31.12.2019 г.

Подаването на предложенията се извършва изцяло по електронен път чрез попълване на уеб базиран Формуляр за кандидатстване. Формулярът и придружителните документи се подават чрез Информационната система за Механизма (ИСМ) - Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020), раздел „Национален план за възстановяване и устойчивост“, единствено с използването на валиден Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“.

Документите по процедурата може да откриете ТУК.

Експерти на Министерството на туризма и представители на бранша участваха активно съвместно с МРРБ по разработване на процедурата, по-голяма част от направените предложения са приети в окончателния вариант на документите.

С резюме на процедурата за получаване на безвъзмездни средства BG-RRP-4.021 „Подкрепа за енергийно обновяване на сгради в сферата на производството, търговията и услугите“ по Националния план за възстановяване и устойчивост можете да се запознаете ТУК.

_______

Вж. БСК в подкрепа на секторите "търговия" и "туризъм" относно процедурите по НПВУ за подобряване на енергийната ефективност  (25.10.2022 г.)

 

Дата: 07.02.2023

Източник: Министерство на туризма

Прочетено: 704