02.05.2023

Служители от ГДНП, ГДЖСОБТ и СДВР получиха специални плакети от Националния съюз на ключарите в България (член на БСК) – знак за осъщественото добро взаимодействие през годините. Инициативата е на председателя на НСКБ Андрей Сапунджиев и с нея бе отбелязана 30-годишнината от създаването на съюза. 

Това е един от многото добри примери на сътрудничество между МВР и други организации, насочени пряко към това да се гарантира по-голяма сигурност на хората, отбеляза по време на церемонията старши комисар Емил Пармаков, зам.-директор на ГДНП. Cлужителите на МВР бяха категорични, че в разгадаването на някои от битовите престъпления - нахлуване в домове и кражба на автомобили, без намесата на ключарите казусите трудно могат да се разгадаят, тъй като крадците стават все по-изобретателн

"Нашата обща цел е да направим така, че кражбите от домовете, от моторните превозни средства и противозаконните им отнемания да намалеят. В това отношение ние, които извършваме една специфични дейност, можем да помогнем и не веднъж сме настоявали всички наши колеги да членуват в професионални обединения", заяви Сапунджиев.

"Бизнесът трябва да работи с държавата, за да може тя да стане по-спокойно и проспериращо място. Днешната среща е един добър пример за постигане на тази цел", допълни Добри Митрев, председател на УС на БСК.

Церемонията се състоя в сградата на ГДНП. На нея присъстваха Андрей Сапунджиев, председател на НСКБ, ст. комисар Емил Пармаков, зам.-директор на ГДНП, Добри Митрев, председател на УС на БСК и председателят на Националната асоциация „Сигурност“ Чавдар Петров.

СНИМКИ 

 Вижте повече за дейността на НСКБ във видеото:

 

Дата: 02.05.2023

Източник: www.mvr.bg и Bloomberg TV Bulgaria

Прочетено: 796