30.05.2023

Семинар за повишаване на осведомеността на местно ниво, по проект "Market Changer", acronym "MarCh" се проведе днес в Кърджали. Организатор на събитието и партньор по проекта е Стопанска камара – Кърджали, по Програма за сътрудничество "Интеррег V-А – Гърция-България" 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиран от бюджета на РГърция и РБългария.

В семинара участваха предприемачи от област Кърджали, проявили интерес към включване в проектните дейности, както и други заинтересовани страни и представители на местната власт и работодателски организации.

Като част от инициативите по проект MarCh, ще се разработи местна стратегия и визия за растеж, ще се локализират силните и слабите страни в местните бизнес общности, и ще изгради структура за бизнес подкрепа в област Кърджали.

Като цяло, пакетът от дейности (изследване на силни страни - диагностициране на слабости, бизнес планове за съществуващи бизнеси и стартиращи фирми, коучинг и консултиране заедно с обучителни семинари) цели подобряване на бизнес представянето и конкурентоспособността, докато серия от инструменти за местно и трансгранично ниво (платформа за електронен пазар, цифрова база данни за опитни професионалисти, интернет платформа на пазара на труда) трябва да подобряват бизнес средата в двете области и да подобряват трансграничния аспект на проекта.

MarCh ще се приложи пилотно на първи етап за предприятията от агро-хранителния сектор , като резултатите и постиженията ще бъдат пренесени в други сектори на местните икономики, както и в други области на двете страни-участнички.

Срокът за изпълнение на проекта е до 12.10.2023 г.

Повече информация ще може да намерите на www.marchproject.eu

Дата: 30.05.2023

Източник: Стопанска камара - Кърджали

Прочетено: 382