09.04.2024

Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН, от която е част и Българската стопанска камар,  обединява усилията си с другите европейски мрежи и с PwC – Франция за изготвянето на всеобхватно сравнително проучване относно изпълнението на Целите за устойчиво развитие (Програма 2030) от европейските компании.

Това ще е най-голямото проучване за постиженията на бизнеса в страната по отношение на устойчивото развитие. Целта е да разберем не само къде сме, но и как да вървим напред – заедно, по-ефективни и успешни, споделя Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската Мрежа.

Каним всички български организации

Без значение дали вече сте участници в Българската Мрежа или просто съмишленици в устойчивото развитие – включете се в най-голямото проучване за устойчивостта на бизнеса в страната. Търсим опита на всички компании, от всеки икономически сектор, независимо от размера на бизнеса. Искаме да знаем какво правите, за да допринесете за по-устойчиво бъдеще – и да разкажем за това.

Резултатите от проучването

ще бъдат обработени от PwC – Франция. Данните от България, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Обединеното кралство, Сърбия, Турция, Швейцария и Лихтенщайн ще бъдат обобщени в единен доклад за работата на бизнеса по Програма 2030, давайки ни възможност да позиционираме страната ни и да дадем публичност на усилията и постиженията на всички отговорни български компании.

Включете се!

Ще очакваме вашите отговори до 30 април 2024 г.

Попълването на анкетата ще отнеме 15 минути.

Предварително благодарим за времето и подкрепата ви!

 

За Българската Мрежа на Глобалния договор на ООН   

Българска мрежа на Глобалния договор (БМГД) на ООН е официално прогласена през 2011 г. от генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун. Обединявайки компании, неправителствени организации и образователни институции, БМГД е най-активната организация в страната в сферата на устойчивото развитие, с професионална експертиза, градена повече от десетилетие в рамките на най-голямия световен форум за устойчивост, дефинирал понятието ESG – Глобалния Договор на ООН. Членовете на БМГД са лидери на устойчивото развитие, които утвърждават обществено-отговорното поведение на българския бизнес и съдействат за балансиране на трите стълба на устойчивостта – икономически растеж, развитие на обществото и защита на околната среда. 

За Глобалния договор на ООН    

Глобалният договор на ООН е най-голямата световна инициатива за корпоративна устойчивост и с повече от 23,000 членове в над 160 държави. Доброволната инициатива на бившия генералния секретар на ООН Кофи Анан обединява бизнес и неправителствени организации, академични институции, градове и агенции на ООН в глобален форум в подкрепа на устойчивия растеж и гражданското общество. 10-те принципа на Глобалния договор на ООН са насочени към прилагане на отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията. Седемнадесетте конкретни Цели за устойчиво развитие на ООН (ЦУР) са световна инициатива, насочена към решаване на глобални проблеми като бедност, глад, неравенство, изменение на климата и други. Целите за устойчиво развитие на ООН се стремят да постигнат баланс между икономически растеж, социално благополучие и опазване на околната среда, за да подобрят качеството на живот по целия свят и да запазят планетата за бъдещите поколения.

Дата: 09.04.2024

Източник: БМГД

Прочетено: 312