03.04.2006

Председателят на БСК Божидар Данев и зам.-председателят на Камарата Дикран Тебеян участваха в Пленарна сесия на Икономическия и социален съвет, на 3 април

Председателят на БСК Божидар Данев и зам.-председателят на Камарата Дикран Тебеян участваха в Пленарна сесия на Икономическия и социален съвет, на 3 април.

Гости на форума бяха президентът на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Анне-Мари Зигмунд, и генарлният секретар на ЕИСК Патрик Вентурини, които са на официално посещение в България от 30 март до 4 април.

Програмата на делегацията на ЕИСК включва срещи с председателя на Народното събрание Георги Пирински, с министър-председателя Сергей Станишев и с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. Целта на посещението е да се подкрепи развитието на гражданския диалог в България месеци преди приемането на страната ни в ЕС.

Пред Пленарната сесия на ИСС днес г-жа Анне-Мари Зигмунд прогнозира, че България ще стане пълноправен член на ЕС на 1 януари 2007 г. Според нея, обаче, в доклада на Комисаря по разширяването на ЕС г-н Оли Рен, който предстои да бъде оповестен тази вечер в Брюксел, е възможно да бъдат направени и критични бележки относно съдебната система.

Утре, 4 април, от 10.00 ч, в зала 1 на ИСС (бул. „Кн.Мария Муиза” 22) ще се проведе ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, на която ще бъдат обобщени резултатите от посещението на делегацията на Европейския икономически и социален съвет у нас.

За допълнителна информация, моля обръщайте се към пресцентъра на ИСС:
Людмила Виденова - 939 80 29, 0899 83 99 04

Дата: 03.04.2006

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 2125