06.06.2003

Сдружението на предприемачите в гр.Панагюрище връчи за трети пореден път Наградите “Златния ритон” за най-добър предприемач за 2002 г.

На 6 юни 2003 г. за трети пореден път тържествено бяха връчени Годишните награди на Сдружението на предприемачите в гр. Панагюрище - "Златния ритон", за "Най-добър предприемач за 2002 година".

Гости на тържеството бяха инж. Марко Мечев – кмет на Община Панагюрище, Борислав Георгиев – Директор на дирекция "Външноикономическо сътрудничество" в Българска стопанска камара, Кирил Желязков – Директор "Браншови организации" в Българска стопанска камара, Цветана Радина – Изпълнителен директор на Индустриална стопанска камара - гр. Пазарджик, инж. Велко Сапунджиев – Зам.-кмет на Община Панагюрище, Георги Гергинеков – Председател на Общинския съвет в гр. Панагюрище и др. Церемонията бе открита от инж. Ангел Иванов – Председател на Сдружението на предпремачите – гр. Панагюрище.

Деветчленна комисия, в чийто състав влизат представители на различните браншове от Сдружението, представители на общината, на БСК и др, съгласно определени в статута на наградите критерии, номинира и определи най-добрите предприемачи за предходната 2002 година в осем различни категории.

Наградата "Най-добър предприемач за 2002 г." в категория "Производство" бе присъдена на "АСТРОИДА" ООД – с управител Костадин Терзиев и основна дейност изработване на детайли, възли и компоненти за общо машиностроене. Фирмата е редовен член на Сдружението от 2002 год.

В категория "Търговия и Услуги" наградата спечели фирма "ХИДРОСТРОЙ-ИНВЕСТ"АД, с управител Никола Поптолев, създадена през 1999 г. година, с основна дейност ниско и високо строителство и хидростехнически съоръжения. Редовен член на Сдружението е от 2000 година.

В категория "Инвеститор" спечели "АСТРОИДА" ООД с основна дейност производство на машиностроителни изделия.

Призът "Бизнес-дама за 2002 г." бе присъден на г-жа Стоянка Върлякова – Управител на фирма "ЛАЗАРСОН" ООД, с основна дейност търговия с петролни продукти, регистрирана през 1997 год. Редовен член на Сдружението е от учредяването му и е един от учредителите.

В категория "Най-много разкрити работни места през годината" за трета поредна година победител е Фирма "БУЛТЕКС" ООД – с управител Димитриос Каратанасис, с основна дейност производство на дамско спортно облекло, работеща по програмите на световно известните фирми "Адидас" и "Пума". Член е на Сдружението от създаването му през 1999 год.

В категорията "Дарител" за предприемач, дарил най-много средства през годината спрямо търговския си оборот, бе наградена Фирма "ЛАЗАРСОН" ООД с управител Стоянка Върлякова, с оновна дейност търговия с петролни продукти .

Съгласно Статута бяха връчени и две специални награди – за особени заслуги. В категорията "За цялостен принос към Сдружението" наградата печели човекът, основен инициатор за създаването на Сдружението през 1999 год., Николай Митев – собственик на фирма "Елдорадо –Експорт-Импорт". Втората специална категория бе "За най-голям принос в развитието на Община Панагюрище", където според Статута могат да бъдат номинирани и лица, които не са членове на Сдружението, но с дейността си през изтеклата година значително са подпомогнали развитието, популяризирането и издигане авторитета на общината. В тази категория, за активната позиция за привличане на чужди инвестиции, за приноса му за подобряване на бизнес-средата в Общината, за участието в подготовката и провеждането на "Инвестиционния форум" и за решителната му роля за установяване на контакти с Търговската камара на гр. Колмар и Централен Елзас – Франция, довели до подписване на Споразумението между Камарата и Сдружението на предприемачите, наградата бе връчена на д-р инж. Лъчезар Цоцорков.

Дата: 06.06.2003

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 3481