Заместник-министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова се присъединява към екипа на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от БТА. Тя ще бъде назначена за секретар с ресор социална политика.

Деяна Костадинова е завършила Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски" през 1994 година. Работила е като адвокат от Софийска адвокатска колегия.

През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се е включила в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел „Правен и връзки с обществеността".

През 2004 г. е станала главен директор на новосъздадената Главна дирекция „Контрол по правата на детето" в агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции „Социално подпомагане", неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007 г. е била назначена за началник на отдел „Законодателство, оценка на риска и нередности" към Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 – 2013.

От юни 2011 г. е заместник министър на труда и социалната политика. Неин ресор във ведомството са европейските програми и проекти, ОП „Развитие на човешките ресурси", Международната дейност на МТСП и политиката на пазара на труда. Освен това наблюдава и координира дейностите на Агенцията по заетостта и Проект „Красива България".

Прочетено: 2189