От днес Агенция "Пътна инфраструктура" започва преговори с частните фирми за пътно поддържане. Това се прави с цел понижаване на цените, каза днес в сутрешния блок на БНТ1 министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Решението дойде, след като в началото на месеца стана ясно, че за едни и същи услуги в някои градове у нас фирмите получават много повече пари, спрямо своите колеги. Разликите са фрапантни и до края на седмицата ще стане ясно кои договори ще бъдат ревизирани, заяви Павлова.

Вече има нови оферти от фирмите за поддръжка на пътищата, съобщи тя. Със сигурност цените на някои компоненти, сред които почистването на пътните знаци, подрязването на клонове и озеленяването ще бъдат намалени, защото те не зависят от цените на горивата и битума, каза още мининистър Павлова.

От Агенция "Пътна инфраструктура" се заканиха, че ако сумите не се намалят, договорите с тези фирми ще бъдат прекратени.

Междувременно министър Павлова обяви, че до момента са наложени глоби за над 700 000 лева на фирмите, които не се справиха със снегопочистването по време на усложнената зимна обстановка в страната.

 

Прочетено: 1715