Подалият оставка министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков критикува енергийна политика на кабинета "Борисов" чрез микроблога си в Twitter, показа справката на LiveBiz в социалната мрежа. Първото интервю на министъра в оставка също бе дадено през Twitter.
 
"Смяната на директора на БЕХ - поредно самопрострелване в решаваща фаза на големите проекти. Зорлем ще загубим мача", коментира днес ексминистърът смяната на изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). "Проблемът в случая е най-малко за него", поясни той по повод забележката, че смененият изпълнителен директор на БЕХ не успял да се провини.
 
Досегашният шеф на БЕХ Йордан Георгиев е освободен от поста, а на негово място ще бъде назначен сегашният изпълнителен директор на Националната електрическа компания(НЕК) Михаил Андонов, съобщи вчера новоназначеният ресорен министър Делян Добрев, който досега бе енергиен заместник на Трайков. Aндонов, на практика, ще е четвърти пореден шеф на холдинга след създаването му през 2009 г.
Георгиев бе директор на мегахолдинга в продължение на година и половина. Преди това е бил консултант от международната компания "Ролан Бергер". Бивш главен счетоводител на НЕК, Михаил Андонов застана начело на компанията м.г. след конкурс за мястото, освободено след скандала с оставката на предишния шеф Красимир Първанов. Уволнението му бе поискано от Трайчо Трайков, който смята, че Първанов е подписал спорни клаузи с руската "Атостройекспорт" (АЕС) за АЕЦ "Белене" без да го информира.

Прочетено: 1946