От днес стартира набирането на кандидати за стаж в 155 структури на държавната администрация за 815 стажантски места в 106 населени места в България. Наименованието на проекта е "Създаване на капацитет за бъдещето - провеждане на студентски стажове в държавната администрация".

Целта му е да предостави пълноценни стажантски възможности на повече от 400 талантливи български студенти в структури на държавната администрация в цялата страна. Предвидено е стажовете да се проведат на два етапа в периода септември-ноември 2012 г.

Първият етап стартира на 17 септември 2012 г., като в него могат да вземат участие всички български граждани - студенти в университети в страната и чужбина след завършен втори курс.

Стажантската програма включва едномесечен неплатен стаж с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с културата и атмосферата в държавната администрация.

Изисквания към кандидатите:

Да са студенти с непрекъснати права, в процес на обучение във висше учебно заведение в страната или чужбина към момента на кандидатстване след завършен втори курс;

Образование съобразно стажантското място, за което кандидатстват;

Среден успех от следването до момента - над 4.00;Желание за работа, личностно развитие и учене;

Отлични комуникативни и организационни умения;

Добра компютърна грамотност.

Необходими документи за кандидатстване:

Заявление за стаж по образец с посочени, административна структура, стажантското място, за което се кандидатства и среден успех от следването до момента;

Автобиография на български език по образец /Europass/.

Краен срок за кандидатстване - 15 август 2012 година.

След подбор на кандидатите по документи, ще бъдат проведени тестове само с избраните от тях в периода от 15 до 25 август 2012 година. С успешно представилите се на тестовете кандидати, ще бъдат организирани интервюта в съответните административни структури в периода от 25 август до 5 септември 2012 година.
Всички заявени места са обявени на http://www.jobtiger.bg/staj/.

Проектът "Създаване на капацитет за бъдещето - провеждане на студентски стажове в държавната администрация" е финансиран с безвъзмездната финансовата помощ на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд".

Прочетено: 1891