Кандидатства се до 20 септември

Програма Рома на Институт "Отворено общество" – София, в сътрудничество с Фондация “Америка за България”, стартира програма за Стипендии на студенти-роми в специалностите "медицина", "дентална медицина" и "медицинска сестра". Финансирането на стипендиите се осигурява от Фондация "Америка за България" и Институт "Отворено общество" – София.

През академичната 2012-2013 година програмата "Медици за по-добро бъдеще" ще осигури подкрепа за образование, наставничество и обучение в застъпничество за 40 студенти от ромски произход в изброените медицински специалности. Ще се отпускат стипендии на студенти, които се обучават в акредитирани медицински университети и колежи в България.

Кандидатите за стипендия по програмата трябва да заявят открито ромския си произход и да са съгласни да участват в инициативи за публично представяне на програмата. Те трябва да са студенти в медицински университет или колеж през 2012-2013 академична година и да се обучават в специалност медицина, дентална медицина или медицинска сестра.

Всички необходими документи трябва да се изпратят до 20 септември, 2012г. в два екземпляра: 1 комплект документи в оригинал по пощата и 1 електронно копие на е-mail aдрес: health_scholarships@osi.bg

Повече информация може да намерите тук.

Прочетено: 2375