Процедурата по приватизацията на “Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД в Сопот (ВМЗ-Сопот) трябва да приключи до 30 ноември 2012 г. Това обявиха днес на съвместна пресконференция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Те се срещнаха в МИЕТ с ръководството на КНСБ, КТ „Подкрепа“ и изпълнителния директор на Агенцията по приватизация Емил  Караниколов, за да обсъдят ситуацията в завода.

Министър Младенов изрази увереност, че идната седмица ще бъде решен проблемът със забавените заплати на работниците от ВМЗ-Сопот. Към момента в завода работят 3200 служители. Задълженията за неизплатени заплати възлизат на 1 380 000 лева.

Има забавени плащания за част от заплатите за август и на двата аванса за септември и октомври. До 28 октомври трябва да бъде изплатена заплатата за септември. МИЕТ работи за дългосрочното разрешение на проблемите в завода и за скъсяването на процедурата по приватизация на ВМЗ-Сопот, съобщи министър Добрев. Двамата министри призоваха синдикатите за запазване на социалното спокойствие с оглед успешното приключване на приватизационните процедури.

Прочетено: 2168