Очаква се процедурата по приватизацията на ВМЗ-Сопот да приключи до 30 ноември. Това съобщи на брифинг в МИЕТ министърът на икономиката Делян Добрев.

Министърът посочи, че ситуацията в завода в момента е много тежка. Трябва да се избира между това дали да се купуват материали или да плащат заплати. По думите му обаче и вариантите не са решение на проблема, защото ако се платят заплати и не се купят материали – няма как да бъде произведена продукция и да се осигурят следващи заплати.

Ще се опитаме в следващите няколко дни да приключим един от договорите, които осигуряваме за ВМЗ-Сопот, за да можем да дадем обещание на хората, че ще има някакво плащане през следващата седмица, каза още Добрев.


Проблеми с НАП и запор на сметките, в които да има средства за заплати, няма. Когато процедурата на приватизация приключи, новият купувач на ВМЗ-Сопот трябва да изплати всички задължения към държавата. НАП има гаранция, че ще получи своите средства и затова се съгласиха да не притискат предприятието един месец преди неговото приватизиране, каза още министър Делян Добрев.

Прочетено: 1621