Какви са възможностите на Оперативна програма „Човешки ресурси“ в подпомагането на бизнеса, представи  Наталия Ефремова - главен директор на ГД ЕФМПП - управляващ орган на ОП РЧР 2007-2013, Министерство на труда и социалната политика, по време на форума „Възможности и предизвикателства за бизнеса във Варненския регион”, организиран от Economy.bg и Jobs.bg. 

Наталия Ефремова  припомни, че Оперативна програма „Човешки ресурси” беше приета в периода  2006-2007, когато икономическата обстановка беше много различна,   но през годините е била разгърната така, че да отговори на структурните и циклични предизвикателства и най-вече на възможността да се прилагат цялостни стратегии за бизнес развитие и за развитие на човешките ресурси.

Оперативната програма е разделена две големи области на интервенция, известни като Приоритетна ос  1,  Приоритетна ос  2. Приоритетна ос 1 е насочена към достъпа до заетост на търсещи работа, а другата област е с фокус подобряване адаптивността на заетите и развитието на предприемачеството в България.

Прочетено: 2149