Днес изтича срокът, в който кандидат-купувачите на ВМЗ Сопот трябва да подадат документи за допустимост в Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. До момента стратегическите инвеститори са три - „Сейдж консултинг", „Дунарит" и „Емко" ЕООД, информира Дарик.

Пред завода продължават протестите на работниците, които са в готовност за ефективни стачни действия. Над 2300 души не са получавали възнаграждения от август. Протестният митинг днес ще бъде от завода до спортната зала в града.

До сряда ще е така, ако дотогава не ни преведат заплатите за август, сме готови на по-твърди действия, потвърди тази сутрин пред Дарик председателят на "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов.

Приватизацията на ВМЗ-Сопот е ускорена и трябва да приключи до 30 ноември, съобщи преди дни министърът на икономиката Делян Добрев. Той заяви, че се прави всичко възможно „в рамките на няколко дни да има някакво плащане" към служителите на оръжейницата.

Според него основният проблем е, че предприятието е изправено пред дилемата: материали или заплати. Едната възможност е да се купят материали, за да се изпълнят поръчките, но в такъв случай няма да останат пари за заплати. Ако се платят заплатите обаче, няма да останат средства, необходими за закупуване на материали за изпълнение на поръчките.

Прочетено: 2210