„Днес на показ пред обществото застават фирмите от браншове, чиито продукти в голяма степен показват посоката за нашето развитие. Вие сте хората, показващи най-висока устойчивост при работа в период на криза, осъзнали, че качеството е единственото мерило за просперитет, а иновативните решения са тези, които гарантират място в отбора на конкурентоспособните“. Това каза главният секретар на БСК Петър Денев при откриването на изложението „Интерфуд & Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното“.

Изложението се провежда от 7 до 10 ноември 2012 г. в Интер Експо Център – София,

Български и чуждестранни фирми от над 40 държави показват еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки и оригинално предлагане на стоките. Италия, Унгария и Гърция подготвят колективно участие на техни производители и търговци, а Република Турция избира национално представяне на компании от бранша.

Производители, представители, доставчици и вносители предлагат богата гама от месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани и други храни, вина, спиртни, безалкохолни и други напитки. Кулинарни дегустации и конкурси са тест за предпочитанията на потребителите и добър ориентир за бизнеса.

Модерни машини, технологии, суровини и материали са във фокуса на много компании, които помагат за модерното и устойчиво развитие на хранителната индустрия.

Предстои на 9 ноември т.г. да се състои награждаване на участници в изложението. БСК ще отличи с почетния си знак следните фирми: „Белла България“ ООД, Месокомбинат „Бурденис-93“ ООД, Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“, „Елит 95“ ООД, Консорциум „Пършевица“, „Жоси“ ООД, „АБ Терм“ ООД и „Брист-ХМ“ АД. Почетни грамоти за приноса си към развитието на сектор „млекопреработване“ почетни грамоти от БСК ще получат вестник „Мляко плюс“ и чл.кор.проф.дтн Мария Балтаджиева.

 

Прочетено: 4709