В понеделник, 12 ноември, ще бъде представена официалната позиция на Европейската комисия относно разработването на Договора за партньорство и програмите, които ще бъдат финансирани от фондовете на Европейския съюз в България за новия програмен период. Представянето ще даде началото на преговорите на страната ни с ЕК относно областите на финансиране на оперативните програми, които ще се изпълняват у нас в периода 2014-2020 г.

Представянето на позицията ще се проведе на среща на високо равнище с представители на българското правителство и генералните дирекции на ЕК, които отговарят за средствата по Общата стратегическа рамка на ЕС. Официални гости и участници от страна на ЕК ще бъдат Валтер Дефа, генерален директор на ГД „Регионална политика“, Йежи Плева, заместник генерален директор в ГД „Селско стопанство и развитие на селските райони“, Петер Стуб Йоргенсен - директор на Дирекция „Социална пазарна икономика на страните членки на ЕС” и Стефанос Самарас, Началник отдел „Структурни мерки” в ГД „Морско дело и рибарство”.

По повод събитието представителите на Европейската комисия и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще дадат брифинг за медиите в понеделник, 12 ноември, от 13,30 ч. до 14,10ч. в зала „Сердика“ на хотел „Шератон” в София.

Предвид ограниченото време на участниците и натоварената програма, колегите, които биха искали да присъстват, е необходимо да заемат местата си в залата най-късно в 13,20 ч. Допускането и регистрацията на медиите за брифинга ще се състои от 13 ч.

Прочетено: 2857