От пет години Крум Гърков ръководи центъра за обслужване на клиенти - Sofia Delivery Centre, който е част от международната организация за доставка на софтуерни решения Experian. Центърът има представители в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка.

Крум Гърков е завършил Технически университет – Варна в специалностите "Информационни технологии" и "Фирмено управление". Има MBA диплома със специализация Management Consulting от Grenoble Graduate School of Business.

От края на октомври 2012 г. вие ще оглавите изключително високия пост на директор на Европейската агенция за информационни системи, която е позиционирана в естонската столица Талин. Как бяхте избран за тази длъжност и какво предвиждат новите ви правомощия и задължения?

За поста на изпълнителен директор беше обявен конкурс в края на 2011 г. Първоначално кандидатите бяха над 80 от почти всички страни-членки на Европейския съюз. Самият конкурс включваше девет различни етапа, включително интервю с отговорния за съответните политики еврокомисар, изслушване от Борда на агенцията и Европейския парламент. Цялата процедура отне около девет месеца. Що се отнася до отговорностите, свързани с поста, те са съсредоточени върху изграждането, управлението и развитието на агенцията.

Убеден съм, че работата в Experian определено ми помогна за успешното представяне в конкурса. Най-вече със специфичния опит, който натрупах, работейки в много комплексна и динамична организация. В нея особено критични за успеха са уменията за изграждане и поддържане на контакти, ежедневната комуникацията с хора и групи, намирането на решения на конкретни проблеми.

Пълното интервю може да откриете на ComputerWorld.

Прочетено: 2581