Между 20 000 и 390 000 лева могат да бъдат отпуснати за осигуряване на безплатен транспорт на служители по процедура „На път“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта е да бъде осигурен транспорт за служители, които работят в населени места, различни от тези, в които са регистрирани по настоящ адрес. Работното място обаче не трябва да бъде отдалечено на повече от 100 км от настоящия адрес на служителя, обясни Лина Савова, експерт „Комуникация и информация” в Информационен център - София.

Субсидията е към самите работодатели, а не към физически лица, обясни Савова. Срокът, за който кандидатите ще получат финансиране, е една година. Кандидатите могат да получат до 0.65 лв. за километър изминат път на едно превозно средство, независимо от броя на пътниците, както и възнагражденията и осигуровките за шофьорите.
Документи за кандидатстване по процедурата могат да се подават до 16:30 ч. на 8 февруари. 

Програмата има за цел да обхване 15 000 заети лица и 80% от тези, които са били част от тази процедура, да запазят работното си място, допълни Мадлен Георгиева от Областния информационен център. В проекта си кандидатите, които опишат как ще постигнат устойчиви резултати година след края на проектното финансиране, ще получат допълнителни точки, каза още Лина Савова.

Не се изисква съфинансиране, а средствата се осигуряват изцяло по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Важно условие обаче е кандидатите да не са включени в други подобни схеми за европейско финансиране, например „По-близо до работа на ОПРЧР”, уточни Савова.

Прочетено: 1900