Андон Роков ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) до определяне на титуляр, съобщи пресслужбата на кабинета. 

Правителството днес е приело предложението за освобождаване на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който подаде оставка.

Андон Роков е член на ДКЕВР. Той е юрист, показва справка на сайта на енергийния регулатор.

Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Притежава дългогодишен опит в областта на енергетиката и търговското право. Бил е заместник-главен юрисконсулт на "Булгаргаз" ЕАД, синдик и адвокат.

В съобщение от понеделник (28 януари) от правителствения пресцентър съобщиха, че Ангел Семерджиев си заминава във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

Във връзка с неизпълнението на ангажиментите си Семерджиев подал искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на комисията, което е прието от премиера Бойко Борисов.

Прочетено: 2413