ЕP ЕQUIPMENT(EР), световен производител на електро и мотокари, високоподемни палетни колички и складова подвигателна техника стана партньор с българския производител „Балканкар- Георги Михайлов”  в гр. Кнежа. Българската компания, която е специализирана в производството и ремонта на електромагнити, реверсори, постояннопотокови електродвигатели, електрически табла, инсталации, бобини и ротори, е специален дистрибутор на ЕP. Така тя се нарежда в списъка на повече от 300 компании в 40 страни, които имат правата да представляват производителя.

Традициите в производството на електро и мотокари , опитът на служителите от завода в Кнежа са оказаха определящи при избора за партньор на ЕР. Години след изчезването на огромното българско мегапредприятие „Балканкар”, смятано за най-големия производител на електрокари в света от 70-те до началото на 90-те години на 20 век, едно от неговите подразделения, специализираното предприятие за производство на части за кари. „Балканкар ГМ” продължава да работи и не само да запазва и отстоява позициите на пазара на резервни части за кари за моделите на бившия огромен български производител.

 Освен от ЕP и европейски компании проявяват интерес към продукцията, възможностите и потенциала на завода за съвместно производство и инвестиции.Финансовата стабилност на България, атрактивният  - 10% плосък корпоративен данък (0% корпоративен данък за срок от 5 години в региони с висока безработица), 10% плосък подоходен данък и най-ниските производствени разходи в целия ЕС, са предимствата при избора на български партньор.

Предприятието е разположено на площ от 27,000 кв.м, от които 7,500 кв.м застроена, основно с производствени помещения.  То има собствена  ел.подстанция с мощност 3000 Кв, пречиствателна станция за отпадни води, инсталация за подаване на природен газ. Разполага с квалифицирани кадри с дълъг производствен опит. Работи съвместно с Техникума  по електротехника и механика в гр. Кнежа, откъдето черпи млади, професионално обучени кадри за производството. Заводът притежава сертификати за качество на продукцията ISO 9001:2008, подновен за 3 години в средата на юни 2012 г., TÜV 154, TÜV 155 и TÜV 156.

Прочетено: 2491