Досегашният заместник изпълнителен директор на Националната агенция по приходите Бойко Атанасов бе определен с решение на правителството да оглави агенцията.

Рокадата се наложи след като досегашният шеф на НАП Красимир Стефанов влезе в 42-о Народно събрание и положи клетва днес като депутат от ГЕРБ. Той бе освободен от длъжността с решение на служебното правителство, взето на подпис вчера.

Бойко Атанасов е роден през 1970 г. в Търговище. завършва УНСС със специалност „Планиране и прогнозиране на икономическите системи". Кариерата му в данъчната администрация започва през март 1996 г. в данъчна служба „Люлин".  През 1998 г. става ръководител на направление ДДС, а по-късно за съвсем кратко време е началник на данъчна служба „Люлин". От края на март 2000 г. е зам.-директор на Териториална данъчна дирекция - София. Става заместник-директор на приходната агенция през февруари 2009 г.

Кабинетът освободи от длъжност и 7 областни управители – на София, Добрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Разград и Ямбол, тъй като са избрани за депутати. До назначаването на нови титуляри, местата им ще бъдат заети от

заместник областните управители, както следва:

  1. София - Живка Такева-Първанова
  2. Добрич- Стефка Генчева
  3. Пловдив-Христо Грудев
  4. Хасково-Николай Нанев
  5. Пазарджик- Ваня Минкова
  6. Разград- Галина Георгиева-Маринова
  7. Ямбол - Нели Кадиева.

По лична молба бе освободен и областният управител на Силистра Николай Димитров. Поста временно се поема от зам.-областния управител Алтимир Адамов.

Поради избора му за депутат от длъжност е освободен и Владимир Иванов в качеството му на член на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.

Прочетено: 4159