Енергетиката, информационните технологии и земеделието са секторите, в които България може да очаква инвестиции на американски компании. Това мнение изрази министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е на работно посещение в САЩ, информира пресцентърът на ведомството. 

Българският министър си поставя за цел да засили икономическите връзки между двете страни след като САЩ вече приемат България за "добър, стабилен и предсказуем политически партньор". Според него нивото на американските инвестиции в България не е такова, каквото би могло да бъде. 

За да развива енергетиката си, България се нуждае от инвестиции, каза Стойнев и изрази надежда, че визитата му ще даде конкретни резултати. Програмата му включва среща със заместник-секретаря по енергетика Даниел Понеман, отговарящ за ядрената политика на САЩ, и посещение в централа с ядрен реактор от трето поколение.

Очаква се представители на компании с инвестиционен интерес в информационните и комуникационните технологии, финансовия сектор и земеделието да посетят България.  Правителството ще представи във Вашингтон и конкретен план за действие за ненарушаване на интелектуалните права, на което в САЩ много държат.

Прочетено: 1834