Руската железопътна компания РЖД досега не се е интересувала от приватизацията на "БДЖ - Товарни превози", но в бъдеще това може да се промени. Това заяви за БНР ръководителят на руската компания Владимир Якунин.

Името на РЖД упорито се тиражираше през миналата година, когато вървеше процесът на приватизация на българските товарни железници, каза Якунин, цитиран от БНР.

"Откровено казано, нито аз лично, нито в РЖД някога сме изразявали подобен интерес. Това по-скоро беше пи-ар и маркетингов ход, за да се повиши интересът и да се увеличи стойността на предлагания актив. Сега вече мога открито да кажа това".

Владимир Якунин добави: "Към момента обемът на товарните превози в България е толкова малък, че печалбата дори не покрива съдържанието на товарите, да не говорим за развитието на българските железници и при тези условия ще е пълно безумие руската компания да навлиза на този пазар".

Запитан дали все пак РЖД би проявил интерес към "БДЖ - Товарни превози", ако компанията отново бъде обявена за приватизация, Владимир Якунин отговори: "Не изключвам възможността да участваме".

 

Прочетено: 2118