TeleTech Holdings, Inc. (NASDAQ: TTEC), световен лидер в предоставянето на аналитично и технологично базирани клиентски решения обяви, че придобива най-голямата българска аутсорсинг компания – Софика Груп. Съгласно условията на споразумението, Софика Груп ще стане част от направлението „Customer Management Services” на TeleTech, което ще предоставя услуги за „управление на жизнения цикъл на клиентa” („Customer Lifecycle Management” – CLM) през множество канали, на над 18 езици в Централна и Източна Европа.

Окончателното споразумение вече е подписано и придобиването ще приключи следващата седмица.  „Ентусиазирани сме да обединим сили и да приветстваме служителите на Софика Груп в направлението за предоставяне на услуги за управление на клиенти.”, каза Мартин ДеГето, главен оперативен директор на TeleTech и допълни:“Придобиването на българската компания ни дава възможност да разширим мултиканалните услуги и езиковите способности, за да обслужваме нашата увеличаваща се клиентска база. Опитният управленски екип на Софика Груп, висококвалифицираните служители на компанията и стабилната технологична инфраструктура са са ключови фактори в нашата международна стратегия за растеж.”

 „Радваме се да се присъединим към семейството на TeleTech”, каза Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп. „Тази връзка обещава да създаде отлични переспективи пред служителите и компанията ни. Очакваме с нетърпение партньорството си с TeleTech, в което ще допринасяме с мултиканалните и многоезикови способности за обслужването на международните клиенти на TeleTech.”, допълни той.

Прочетено: 1655