Ремонт на ВиК мрежа в с. Зимница - II етап
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=615040&newver=2
1.4 млн. лв.

 
Община Стралжда обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за реконструкция на водопроводна мрежа в с. Зимница – ІІ етап. Проектната разработка обхваща водопроводната мрежа и необходимите съоръжения към нея основно в западната част на с. Зимница, като общо по проекта ще бъдат реконструирани приблизително 11 450 линейни метра по отделните клонове. Водата се подава от главен водопровод от сондажни кладенци и резервоар с помпи в м. Мараш (Петолъчката). Големите загуби на вода и честите аварии по остарелия етернитов водопровод налагат спешни мерки за реконструкция на водопроводната мрежа, която е с изтекъл експлоатационен срок. Прогнозната стойност е 1.4 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 5 месеца. Изискванията към кандидатите са да имат собствен финансов ресурс от 700 хил. лв., тъй като за изпълнението на поръчката е необходимо осигуряването на материали, консумативи, средства за работна заплата и свързаните с нея данъци и осигуровки и други. Поръчката се финансира по програма ПУДООС. Оферти се набират до 11 август.
 
Автомобили за НСО
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=615266&newver=2
1.166 млн. лева

 
Националната служба за охрана при президента обяви обществена поръчка за доставка на автомобили. Тя е разделена на три самостоятелно обособени позиции: първата е за 7 броя леки автомобила – висок клас, като прогнозната цена на всеки един от тях е 120 хил. лв.; втората е за 12 броя леки автомобила – компактен клас с единична цена 20 833 лв., и третата - за един товарен автомобил за 76 хил. лв. Автомобилите трябва да са произведени през 2014 г. Срокът за изпълнение е 180 дни, а прогнозната стойност за цялата поръчка е 1.166 млн. лева без ДДС. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител, техническите данни на автомобилите - 20%, и гаранционните условия - 30%. Оферти се набират до 25 август.
 
Ремонт на водопроводи в община Асеновград
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=615646&newver=2
1.05 млн. лв.

 
Община Асеновград обяви обществена поръчка за ремонт на захранващи водопроводи за селата Горнослав и Червен. Проектът цели разрешаване на проблема с често възникващите аварии по трасетата на водоснабдителната група "Горнослав". От тази система се осъществява захранването с вода за питейно–битови нужди на селата Горнослав, Червен, Стоево, Долнослав, Леново и Искра. Основен предмет на този проект е реконструкцията на съществуващите водопроводи в участъка от водоизточника, каптажа "Свети Георги", до началото на регулацията на село Червен – съществуващата обща водомерна шахта. Срокът за изпълнение е краят на 2014 г., а прогнозната стойност е 1.05 млн. лева без ДДС. Участниците трябва да докажат собствен финансов ресурс от 500 хил. лв. и да са изпълнили за последните 5 години поне 5000 м тръбопроводи. Оферти се набират до 18 август.
 
Обследване и технически паспорти за сградите на БАН
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=615342&newver=2
550 хил. лв.

 
Българската академия на науките обяви обществена поръчка за обследване и съставяне на технически паспорти на съществуващи сгради на институцията и извършване на обследване за енергийна ефективност и съставяне на сертификати за енергийни характеристики на имотите в експлоатация. Поръчката е разделена на 5 обособени позиции: № 1: Обследване и съставяне на технически паспорти на 44 сгради и съоръжения на БАН; № 2: Обследване и съставяне на технически паспорти на 5 сгради на недвижими културни ценности с национално значение; № 3: Обследване и съставяне на технически паспорти на 24 сгради на академията с радиоактивно и йонизиращо лъчение, някои от които стратегически обекти за националната сигурност; № 4: Обследване за енергийна ефективност и съставяне на сертификати за енергийни характеристики на 15 сгради в експлоатация; № 5: Обследване за енергийна ефективност и съставяне на сертификати за енергийни характеристики на 16 сгради в експлоатация с радиоактивно и йонизиращо лъчение, някои от които стратегически обекти за националната сигурност. Един участник може да подаде оферта само за един от лотовете, за няколко от лотовете или за всички лотове. Всеки лот ще бъде предмет на отделна оценка и на отделен договор. Срокът за изпълнение е 70 дни.

Най-големите сключени договори


ВиК мрежа в с. Рудник, община Бургас
16.73 млн. лв.
"Тех - кар" ДЗЗД

Община Бургас сключи договор за изпълнение на проект за ВиК мрежа в с. Рудник и м.с. Черно море, който е част от "Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в с. Рудник и м.с. Черно море". За изпълнител е избрано обединение "Тех - кар" с участници "Техно - енерджи" и "Каро трейдинг". Стойността на договора е 16.73 млн. лева без ДДС. Офертата на "Тех - кар" е предпочетена от общо шест. Поръчката е разделена на два етапа: "Частична реконструкция и изграждане на водопроводната мрежа и сградни водопроводни отклонения", за който има осигурено финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, и втори етап: "Изграждане на канализационна помпена станция, тласкател и канализационна мрежа", за чието изпълнение ще се чакат средства от новата оперативна програма за околна среда.

Ремонт на пътища и водопровод в Етрополе
5.15 млн. лв.
"Път проект Етрополе 2014" ДЗЗД

Етрополе сключи договор за рехабилитация на пътища и водопровод в населените места на общината. За изпълнител е избрано обединение "Път проект Етрополе 2014" с участници "Виа конструкт груп", "Вас мит" и "Пътстрой 92". Неговата оферта е единствената в процедурата. Договорът е за 5.15 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение - 14 месеца. Поръчката включва рехабилитация на път Етрополе - Бойковец и път с. Малък Искър - с. Лопян, укрепване на свлачище на четвъртокласен път при км 7.000 за с. Бойковец, рехабилитация на водопроводна мрежа в селата Рибарица и Бойковец. Проектът се финансира от Програмата за развитието на селските райони.

Ремонт на ВиК мрежа на с. Разлив
4.96 млн. лв.
"Джи Пи груп" ООД

Община Правец сключи договор за реконструкция на водопроводната мрежа на с. Разлив. За изпълнител е избрано "Джи Пи груп" с оферта за 4.96 млн. лева. Срокът за изпълнение е 3 месеца. Като цяло водоснабдяването в общината се характеризира с амортизирана и неефективна водопреносна мрежа. Това е причина за загубата на голяма част от подаваните количества поради силно амортизираните етернитови тръби и гумените уплътнители, което води до постоянни течове. Етернитовите тръби са доказано канцерогенни и могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми сред населението, което е достатъчно основание за тяхната бърза подмяна.

Клапани за системите за безопасност на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй"
2.7 млн. лв.
"ИБЛ България" ЕАД

"АЕЦ Козлодуй" ЕАД сключи договор за доставка на обратни клапани за системите за безопасност на пети и шести блок на атомната централа. Обратните клапани и затвори се използват в тръбопроводните системи в качеството си на неуправляеми, автоматично действащи устройства, служещи за предотвратяване на обратен поток на течностите. За изпълнител е избрано "ИБЛ България" ЕАД с цена от 2.7 млн. лева. В процедурата са участвали 6 обединения и фирми.

Прочетено: 1480