Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се е предал сам на полицията в Белград, съобщи ПИК.

От информацията става ясно, че Василев е бил придружен от свой адвокат и се е предал около 12 часа.

Полицията е била по следите му в последните дни и било въпрос на часове неговото задържане, пише "Дарик". Вероятно Цветан Василев ще бъде изпратен в предварителен арест.

Българският адвокат на Василев- Константин Симеонов поясни пред бТВ, че се намира в София, не е пътувал до Сърбия и не знае клиентът му да е предприемал подобен ход.  Той обаче не изключи възможността Василев да се е предал със сръбски адвокат.

От КТБ също коментираха, че нямат информация бившият мажоритарен собственик на банката да се е предавал.

Все още прокуратурата в София и българското МВР не дават никаква официална информация по въпроса.

На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол.

Константин Симеонов обяви преди дни, че ще поиска промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане, така че да не се пречи на самото дело.

"Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев. До момента действително в ареста не остана нито един от първоначално задържаните четирима души. По последни данни Василев се намира в Сърбия.

 

Очаквайте подробности!

Копирано от standartnews.com

Прочетено: 1236