Ремонт на паркове във Велинград
3.7 млн. лв.

Община Велинград обяви обществена поръчка за изграждане на зелена и достъпна градска среда. Поръчката е разделена на две обособени позиции: 1. Реконструкция и рехабилитация на улици и благоустрояване на прилежащите елементи; 2. Реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на паркове, паркови зони, места за отдих и зелени площи на територията на град Велинград. Цялата поръчка е с прогнозна стойност близо 3.7 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 10 месеца. Дейностите по първата позиция включват ремонт на бул. "Съединение", ул. "Братя Маврикови", ул. "Димитър Благоев" и площад "Македония" в квартал Чепино. Ще се подмени уличното осветление, ще се преасфалират улиците, там, където има павета, ще бъдат заменени с асфалт, ще има пешеходни пътеки и велоалеи. Дейностите по втората позиция са ремонт на парковете "Гарата" в Чепино, парк под ОУ "Неофит Рилски", парк пред Фреша, пред ОДЗ "Слънчице", "Триъгълна градинка" в центъра. Ще се подменят осветлението, пейките, кошчетата за отпадъци, ще се ремонтират чешми, настилки, стълби, ще се изгради поливна система. Поръчката се финансира от оперативна програма "Регионално развитие". Кандидатите могат да участват за една от двете позиции или за цялата поръчка. Те трябва да докажат достъп до собствен финансов ресурс 1.75 млн. лв., ако участват и за двете позиции. За първата сумата е 1.5 млн. лв., а за втората 250 хил. лв. За последните 5 години участниците трябва да са изпълнили поне един сходен договор. Оферти се набират до 12 декември.

Мобилен оператор за железниците
2.8 млн. лв.

Държавно предприятие "Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви поръчка за предоставяне на мобилни услуги за НКЖИ, Държавно предприятие "Транспортно строително и възстановяване", "Холдинг БДЖ" ЕАД, "БДЖ-Товарни превози" ЕООД и "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД за срок от 4 години. С избрания изпълнител ще бъде сключено рамково споразумение. Услугите включват входящите и изходящите гласови телефонни разговори с абонати на всички далекосъобщителни оператори в България, включително роуминг, обособяването на корпоративна затворена група, чиято численост може да надхвърли 6800 абонати, предаване на данни кратки съобщения – входящи и изходящи съобщения, (SMS), МMS, достъп до мобилен интернет през GPRS/EDGE/UMTS, детайлни справки – в електронен вид и на разпечатка, а също така и допълнителни услуги. Прогнозната цена на поръчката е близо 2.8 млн. лв. без ДДС. Изпълнителят ще предоставя безвъзмездно на възложителите бюджет за устройства в размер на 30 хил. лв. за всяка календарна година, разпределен между сключените договори. Участниците трябва да са изпълнили поне три сходни договора за последните три години и да са осигурили чрез GSM мрежата си най-малко 95% покритие по територии. Участниците трябва да са осигурили чрез GSM мрежата си най-малко 95% покритие на железопътните линии на територията на България. Оферти се набират до 1 декември.

Застраховка професионална отговорност за РВД

1.35 млн. лв.

Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение"обяви обществена поръчка за застраховка професионална отговорност. Застраховката покрива отговорността за извършване на дейността, включително действията и бездействията на предприятието в качеството му на доставчик на аеронавигационно обслужване в България и Румъния. Застраховката покрива и отговорността на застрахования за причинените имуществени и неимуществени вреди на трети лица при настъпване на застрахователно събитие или серия от събития, независимо от мястото на събитието. Застраховката покрива и отговорността на застрахования по отношение на загуба или повреда на оборудване и въздухоплавателно средство на земя и в полет, при условие че тази загуба или повреда е причинена във връзка с предоставянето на аеронавигационни услуги в границите на обслужваното гражданско въздушно пространство. Застраховката покрива и отговорността на застрахования и от операциите на летищните контролни кули във връзка с осъществяване на дейността по обслужване на въздушното движение. Застрахователната сума е 1.2 млрд. долара, но не по-малко от 700 млн. специални права на тираж за всяко едно събитие. Поръчката е за една година, а прогнозната стойност между 900 хил. лв. и 1.35 млн. лв. Участниците трябва да имат определено ниво на кредитния рейтинг (минимум "А" по "Стандарт енд Пуърс кредит маркет сървисиз", минимум "А2" по "Муудис инвесторс сървис" и др.). Оферти се набират до 21 ноември.

Текущ ремонт на общинска собственост в Русе
1.33 млн. лв.

Община Русе обяви поръчка за текущи ремонти на обекти общинска собственост. Те ще бъдат възлагани поотделно при настъпване на необходимост от тях. Финансирането е от община Русе и от бюджетите на второстепенни разпоредители със средства. Прогнозната стойност е 1.33 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 2 години. Участниците трябва да са изпълнили минимум един договор с предмет, еднакъв или сходен на предмета на поръчката: строително-ремонтни работи. Финансовата и техническата оценка са съставени от различни компоненти и имат по 50% тежест при избора на изпълнител. Оферти се набират до 2 декември.

Прочетено: 988