Модернизация на пристанище Бургас
4.2 млн. лв.

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" – клон Бургас, търси изпълнител на инженеринга (проектиране и строителство) за модернизацията  на сграда "Магазия I" на терминал "Изток 1" на пристанище Бургас. Прогнозната стойност е 4.2 млн. лв. без ДДС. Сградата на Магазия 1 е строена през 1903 г. Реконструкцията й е част от първи етап на големия проект "Зона за обществен достъп на територията на пристанище Бургас-изток". След реконструкцията сградата ще се превърне в Морски развлекателен център, като изпълнителят трябва да запази първоначалната конструкция. Морският център включва изложбени, образователни помещения, атракциони и специализирани търговски обекти. Срокът за изпълнение на поръчката е 480 дни от сключването на договора. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта с оглед на следните критерии: техническо предложение за проектиране (20%); срок за изработване на технически проект (10%); работна програма за изпълнение на строителството (20%) и предлагана цена (50%). Към участниците няма финансови и икономически изисквания. Те трябва да са изпълнявали сходни проекти през последните три години. Оферти се приемат до 30 март.

Доставка на медицинска апаратура
4 млн. лв.

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на мултимодален линеен ускорител с многолистен колиматор и съпътстваща апаратура за нуждите на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" ЕАД", Плевен. Тя се финансира по оперативна програма "Регионално развитие 2007 – 2013 г.". В обхвата й са включени още доставка на допълнителни устройства към наличния 16-срезов компютър-томограф за целите на лечебното планиране, дозиметрична апаратура, устройства за имобилизация на пациента; монтаж, инсталация и пускане в действие на доставеното медицинско оборудване, обучение. Обучението трябва да бъде извършено от доставчика по следната схема: етап "Техническо обучение" – на място, 4 седмици при пускането на уредбата и 1 седмица след едномесечна самостоятелна работа; етап "Клинично обучение" - в референтен клиничен център с опит с предлагания апарат, извън България, в държава - членка на Европейския съюз: 3 седмици за лекар, 3 седмици за мед. физик и 3 седмици за инженер. Цялата поръчка е с прогнозна стойност над 4 млн. лв. без ДДС. Мултимодалният линеен ускорител и локалната мрежа за обмен на информация не могат да надхвърлят 2.5 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 30 дни. В случай че участникът не е производител, той трябва да е оторизиран от производителя или от упълномощен представител на производителя за право на представителство и търговия на територията на цялата страна. Оферти се набират до 3 април.

Подбор на персонала в Министерството на труда и социалната политика
1.3 млн. лв.

Министерството на труда и социалната политика обяви обществена поръчка за подбор на персонал със срок на действие до края на 2018 г. Поръчката включва: провеждане на процедура за подбор и назначаване на лица за подпомагане дейността на МТСП; цялостно администриране на трудовоправните взаимоотношения с наетите на трудов договор лица. Максималната стойност на договора възлиза на 1 300 000 лева без ДДС и същият се сключва за срок до изчерпване на финансовия ресурс, но не по късно от 31.12.2018 г. Длъжностите, които ще подпомагат дейността на МТСП, са шофьор, технически сътрудник и изпълнители. Изискванията към кандидатите са да имат опит в изпълнение на поне 2 услуги, сходни с предмета на настоящата поръчка, през последните 3 години. Те трябва са регистрирани в Агенцията по заетостта за извършване на посредническа дейност по наемане на работа и да бъдат администратори на лични данни. Под услуги, сходни с предмета на обществената поръчка, следва да се разбират услуги по извършване на посредническа дейност по наемане на работа. Участниците трябва да докажат наличието на собствен или привлечен финансов ресурс в размер не по-малък от 50 000 лева.

Надграждане на системата ТЕТРА на МВР
1.2 млн. лв.

Дирекция "Международни проекти" на Министерството на вътрешните работи обяви поръчка с предмет: "Продължаване на процеса на модернизация на комуникационните системи на МВР с оглед подобряване и разширяване на обмена на глас, образи и данни, осигуряване на сигурността и надеждността на мрежата за пренос на данни на МВР и оперативна съвместимост с подобни мрежи в зоната на ЕС".

Тя включва доставка, монтаж, инсталиране, въвеждане в експлоатация и тестване на нови стационарни цифрови базови радиостанции по ТЕТРА стандарт или еквивалент и интеграцията им в съществуващата цифрова клетъчна радиосистема на МВР; обновяване на системата за разпределение на ключовете за идентификация (AKD сървърната система) на ТЕТРА системата DXT – МВР; доставка, монтаж, инсталиране, въвеждане в експлоатация и тестване на ново цифрово радиорелейно оборудване; хардуерна оптимизация на антенната конфигурация на съществуващата базова радиостанция на българско-сръбската граница в района на Белоградчик; оптимизиране на антенните захвати на съществуващи РБС на българско-сръбската и черноморската граница; свързване и интегриране на комуникационното оборудване към съществуващата цифрова радиосистема на МВР, oптимизиране на съществуващата мрежа и осигуряване на пълната им съвместимост; доставка на 2 бр. мобилни технически работилници с комуникационно оборудване по ТЕТРА стандарт.

Проектът е насочен към разширяване и увеличаване на трафичните канали за гласова комуникация и предаване на данни през съществуващата цифрова клетъчна радиосистема на МВР, изградена по ТЕТРА стандарт, и радиорелейния пренос на МВР за районите на българско-турската, българско-сръбската и българско-македонската граница. Прогнозната стойност е 1.2 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение е краят на юни 2015 г. Към участниците няма финансови и икономически изисквания. Те трябва да са изпълнили поне три сходни доставки и да имат сертификат за управление на качеството.

Ремонт на уличното осветление в Плевен

1.1 млн. лв.

Плевен обяви обществена поръчка за поддръжка и ремонт на осветлението на територията на общината. Тя е разделена на две обособени позиции: І "Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на гр. Плевен", ІІ "Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на гр. Славяново и 23 села: Беглеж, Бохот, Брестовец, Бръшляница, Буковлък, Върбица, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка Николаево, Опанец, Пелишат, Радишево, Ралево, Тодорово, Тученица, Търнене, Ясен".

В обхвата на поръчката са включени следните дейности: поддържане, аварийно възстановяване или ремонт на системата за улично, парково, алейно осветление на територията на община Плевен; осигуряване на безопасна експлоатация на съществуващите съоръжения; откриване и отстраняване на повреди по въздушни мрежи за улично, парково и алейно осветление; доставка и подмяна на осветители и осветителни тела и др. Срокът на договора с избрания изпълнител ще е 4 години. Изискванията към кандидатите са да са изпълнявали през последните три години поне една услуга, еднаква или сходна с предмета на поръчката. Под услуга, сходна с предмета на поръчката, се разбират дейности за поддържане на обществено осветление или електрически мрежи и съоръжения. Една извършена услуга е достатъчна за покриване на минималното изискване по тази точка и за двете позиции.

Прочетено: 1034