През месец февруари Аутомотив Клъстер България, в сътрудничество с FESTO Didactic и SMC, откри център за обучения, в който ще се предлагат курсове на професионално ниво и атрактивни цени. Целта на обучителния център е да предлага обучения, които са ориентирани към индустрията и да предоставя възможност за сформиране на групи за тясно профилираните обучения основно в техническата област. Тренинг центърът предлага отлична възможност за малките и средни предприятия да обучават персонала си без да е необходимо да покриват разноските за минимум участници при сформиране на група за специфичните курсове. Предимство за големите предприятия е, че могат да се възползват от гъвкавия график и да изпращат по-често, но по-малък брой служители, така че да не се отнема голям човешки ресурс от производствения процес.

Обученията са в три насоки:

  • меки умения;
  • методологии (FMEA, Lean manufacturing и др.);
  • технически компетенции (хидравлика, пневматика и др.).

 

Тренингите включват практическа част, а преподавателите са представители на индустрията с богат практически опит в изучаваната област. При сформиране на пакет от обучения, включващ трите категории, се постига значително повишаване на квалификацията на обучаваните служители, така че фирмите, назначавайки по-ниско квалифицирани служители (поради липса на кадри на пазара), бързо и лесно могат да повишат квалификацията им до необходимото ниво.

Възможно е провеждане на курсовете на български или на английски език. Актуален график на обученията може да намерите на  http://automotive.bg/events/.

Прочетено: 4776