Ремонт на ВиК мрежа във Варна
6 млн. лв.

 "ВиК - Варна" ООД обяви поръчка за възстановяване на нарушени елементи на техническата инфраструктура, разрушени вследствие на аварийни, текущи и основни ремонти, рехабилитация, реконструкция, благоустрояване и строителство на ВиК проводи, мрежи, съоръжения и устройства. Дейностите включват отстраняване на отделни повреди по пътното платно; възстановяване на разрушени тротоари, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци; ремонт на отделни разрушения – дупки, пукнатини, обрушени ръбове и др.; ремонт и запълване на фуги и други на пътни съоръжения. Те ще се възлагат в зависимост от нуждите на възложителя за срока на изпълнение на договора - 3 години. Изпълнението им ще започва след получаване на възлагателно писмо, в което ще бъдат определени видовете СМР и конкретният обект. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на строителство, еднакво или сходно с предмета на настоящата поръчка, като докажат изпълнението през последните 5 години на дейности по поддържане и/или текущ ремонт и/или строителство и/или благоустрояване и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътна и/или улична мрежа и/или пътни съоръжения на обща стойност, не по-малка от 2 000 000 лева без ДДС. Оферти се приемат до 27 юли.

Доставка на скъпо струващи лекарства за "Първа МБАЛ - София"
5.2 млн. лв.

"Първа МБАЛ - София" ЕАД обяви обществена поръчка за доставка на скъпо струващи медицински изделия - около 277 броя, описани в Техническата спецификация към документацията. Срокът на поръчката е две години. Участниците трябва да имат разрешително за търговия на едро с медицински изделия. Те трябва да приложат декларация, че предлаганите от тях цени на медицинските изделия в процедурата са окончателни и ценообразуването е съобразено с изискванията на "Списък с медицински изделия, които НЗОК заплаща в условията на болничната медицинска помощ", утвърден с Решение РД-НС-04-61/10.06.2014 г. на надзорния съвет на НЗОК. Кандидатите трябва да разполагат с финансов ресурс в размер на 1/5 от прогнозната стойност на поръчката. Те трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки за последните 3 години. Оферти се приемат до 16 юли.

Ремонт на Медицински университет, филиал Враца
4.8 млн. лв.

Медицински университет - София, обяви поръчка за реконструкция, преустройство, модернизация и въвеждане на енергоспестяващи мерки на своя филиал "Проф. Иван Митев" във Враца, жк "Източна  промишлена зона", бул. "2 юни" №179. Поръчката е за инженеринг (инвестиционно проектиране и строителство). Предмет на поръчката е морално и материално остарялата сградна база на химическия техникум да се адаптира за Комплекс за образование на Медицински университет – София, от съвременен тип. След изясняване на необходимостта от конструктивно укрепване на сградите при запазване на обемно-пространствените характеристики и в съответствие с действащата нормативна уредба трябва се предвидят следните дейности: подмяна на покривните материали, улуци и водосточни тръби; полагане на външна топлоизолация по фасадните стени; цялостна подмяна на дограмата и вътрешните врати, като за всички прозорци се предвидят щори; събаряне на съществуващи вътрешни преградни стени и монтаж на нови леки преградни стени в съответствие с новото функционално предназначение; ремонт на стени и тавани; нови подови настилки; нови стълбищни парапети; осигуряване на достъпна среда с асансьор за инвалиди; оборудване и обзавеждане; инсталации – възстановяване на съществуващите и проектиране на нови електрически, ВиК, ОВ, включително безжичен интернет за цялата територия на комплекса, видеонаблюдение, пожароизвестяване и др. строителни дейности; изпълнение на вертикална планировка, волейболно игрище и ограда на имота. За сградите няма запазена проектна документация. Срокът за изпълнение е 320 дни. Участниците трябва да имат опит със сходни поръчки за последните 5 години. Оферти се приемат до 15 юли.

Възстановяване на топлинна изолация на тръбопроводи на "Топлофикация София"
4 млн. лв.

"Топлофикация София" ЕАД обяви обществена поръчка за възстановяване на топлоизолационна конструкция и пещостроителни работи на енергийни съоръжения и възстановяване на топлинна изолация на тръбопроводи на дружеството с 4 обособени позиции за срок от 4 години. Обособена позиция 1 е за възстановяване на топлинна изолация на надземни топлопроводи, разположени на територията на ТР "София", ТР "София-изток", ТР "Земляне" и ТР "Люлин" с компрометирани топлинна изолация и хидроизолационно покритие. Топлопроводите са с различни диаметри от DN50 до DN1200. Позиция 2 е за възстановяване на подземни участъци от топлопреносната мрежа, разположени на територията на ТР "София", ТР "София-изток", ТР "Земляне" и ТР "Люлин. Позиция 3 е за възстановяване на топлинна изолация на тръбопроводи на енергийни съоръжения в топлоизточниците на "Топлофикация София" ЕАД. Тръбопроводите са предназначени за пренос на различни флуиди с различни параметри като мрежова вода, обработена и сурова вода, пара, мазут и др. и са с различни диаметри. Обособена позиция 4 е за пещостроителни работи, възстановяване на външна и вътрешна високотемпературна топлоизолация (обмуровка) на енергийни съоръжения в топлоизточниците. Дейностите ще се извършват на участъци от топлоизолационната конструкция на енергийни и водогрейни котли, резервоари и други съоръжения, разположени на територията на топлоизточниците на дружеството. Кандидатите могат да участват за една или повече позиции. Оферти се набират до 6 юли.

Закриване на депо в Сливен
2.6 млн. лв.

Община Сливен обяви обществена поръчка за закриване и рекултивация на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен, II етап. Поръчката ще се изпълни на два подетапа: 1 – техническа и биологична рекултивация, която е част от дейностите по проекта за "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ямбол", финансиран по оперативна програма "Околна среда", по който община Сливен е партньор. С приключването и приемането на този подетап ще е изпълнено цялостното закриване и рекултивиране на депото в с. Сотиря, община Сливен. Дейностите, предмет на възлагане по ПОДЕТАП 2 – отгледни мероприятия, не са част от проекта за регионална система за управление на отпадъците в регион Ямбол и ще се изпълняват в тригодишен период след приключване и приемане на ПОДЕТАП 1. Този подетап ще се финансира със средства от бюджета на община Сливен. Участниците трябва да разполагат с ресурс от поне 1.2 млн. лв.Участниците трябва да са изпълнил през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко 1 сходен: ново изграждане и/или реконструкция и/или рекултивация и/или дейности по закриване на депа за отпадъци. Оферти се приемат до 3 юли.

Прочетено: 1687