Днес Microsoft обяви, че Windows 10 ще бъде достъпен от 29 юли в 190 държави. Windows 10 ще помогне на хората да бъдат по-продуктивни и да се забавляват повече, като им дава лично и естествено преживяване, което работи на всички техни устройства. Познат и по-добър от всякога, Windows 10 води със себе си последните иновации в приложенията и ъпдейти на защитите. Той ще бъде достъпен като безплатен ъпгрейд за тези, които използват Windows 7 и Windows 8.11, позволявайки на стотици милиони хора по целия свят да преминат към Windows 10 напълно безплатно.

"Windows 10 е ново поколение на Windows, предназначено да ви даде възможност да направите уникални неща", каза Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft. "Windows 10 е израз на нашата визия за повече персонализиране при компютърните технологии, определена от доверието ви в това как пазим и уважаваме личната ви информация, мобилността ви на всички устройства, както и естественото взаимодействие с вашите Windows устройства, включително говор, допир, мастило и холограми."

Познат и по-добър от всякога

Windows 10 връща отново Start менюто, което хората познават и обичат, тъй като им позволява лесно да намират файлове, да пин-ват приложения и „любими“. Windows 10 се стартира бързо, реагира бързо и позволява батериите на устройствата да издържат по-дълго от всякога. По-сигурен от когато и да било Windows 10 включва Windows Hello, Microsoft Passport и Windows Defender за защита от зловреден софтуер, както и ангажимент да достави безплатно текущи актуализации на защитата за целия жизнен цикъл на устройството. Оптимизиран както за клавиатура, така и за тъч скрийн, Windows 10 е проектиран да бъде съвместим с Windows устройства и приложения.

По-лично и  естествено преживяване

Windows 10 се адаптира към хората, за да бъде преживяването им по-лично. Cortana, първият в света истински персонален дигитален асистент, помага на хората да персонализират и синхронизират всичките си устройства2. Cortana научава индивидуалните предпочитания, за да предложи удачните препоръки, дава бърз достъп до информация и важни напомняния чрез говор или писмено. Windows Hello3 поздравява хората по име и им позволява да влязат в своя компютър без парола - осигурявайки по-бърз и по-сигурен достъп до техните Windows 10 устройства чрез биометрична идентификация. Windows 10 също така позволява на хората да взаимодействат със своето устройство чрез традиционните мишка и клавиатура или чрез по-естествени начини, като например глас, химикалка или жест.

Бъдете по-продуктивни

Windows 10 ще помогне на хората да свършат много повече работа с по-малко усилия, отколкото когато и да било досега. Microsoft Edge, изцяло новият браузър, който е създаден с цел да направи нещата да се случват онлайн по изцяло нов начин, предлага вграден изглед за химикалка, споделяне и четене. С интегрирана Cortana, Micosoft Edge предлага бързи резултати и съдържание на базата на индивидуалните интереси и предпочитания. Бърз, рационалeн и персонален, Microsoft Edge дава възможност на хората да се фокусират само върху съдържанието, което има значение за тях.

В допълнение към напълно обновения десктоп вариант на Office 2016 четири нови Windows приложения за Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook ще предложат пълноценно и интуитивно преживяване за различни видове устройства. Проектиран от самото начало за работа в Windows среда, Office пакетът позволява на хората лесно да създават и редактират документи на Word, да прибавят бележки към слайдове в реално време с химикалка или лесно да правят презентации на PowerPoint, както и да създават или актуализират електронни таблици без клавиатура или мишка с нова тъч технология в Excel.

Работи и се забавлявай така, както искаш на всяко от своите устройства

Windows 10 предлага познато и пълноценно преживяване за всички устройства, които клиентът ползва. Continuum позволява на устройствата да се трансформират от таблет в PC и обратно, а също така и на Windows телефони, за да се осигури по-голям екран. 5 Xbox за Windows 10 разширява Xbox Live игрите в мрежа както за Windows 10 компютри, така и за таблети. Хората могат да общуват с приятелите си на Windows 10 компютъра и Xbox Onewhile, докато играят която и да било компютърна игра, или да споделят съдържание с помощта на Game DVR.  Те също така могат да стриймват игри директно от своята Xbox One конзола на техния Windows 10 таблет или компютър. Игри, разработени за DirectX 12 в Windows 10, ще имат подобрения в скоростта, ефикасността и графичните възможности.

Възможност за ъпгрейд

На 29 юли хората могат да получат Windows 10 за персонални компютри и таблети, като се възползват от безплатната ъпгрейд оферта или от нов Windows 10 чрез партньорите, предлагащи Windows 10. Устройства с Windows 8.1 също ще могат лесно да преминат към Windows 10 и в много магазини ще предлагат помощ за миграцията на устройствата. Считано от днес, хората могат да резервират безплатен ъпгрейд, ако желаят. Повече информация на Windows.com.

За други устройства Windows 10 ще бъдат на разположение по-късно тази година.

За Майкрософт

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и бизнеса за пълна реализация на техните възможности.

За Майкрософт България

През 1999 г. Майкрософт открива свой офис в България. Майкрософт България е най-големият частен инвеститор в българското образование с годишни инвестиции от над 200 000 долара в проекти, насочени към професионално развитие на учители, иновативни училища, онлайн платформа за комуникация и сътрудничество, подкрепа за успешна кариера на млади хора. Сред най-успешните проекти на компанията в областта са Imagine Cup, DigiGirlz, Bizspark, DreamSpark, Office365 за EDU и други.

  1. Безплатен ъпгрейд е доттъпен за лицензирани устройства. Повече на http://windows.com/windows10upgrade.
  2. Cortana е достъпна на определени пазари.
  3. Windows Hello изисква специализирана инфрачервена камера за лицево или ирисово разпознаване, или пръстов отпечатак.
  4. Отделно предлаган Office.
  5. Continuum достъпен за телефон за определени модели.

 

За повече информация - Microsoft News Center на http://news.microsoft.com.

За допълнителни въпроси може да се свържете с Microsoft’s Rapid Response Team или друг удачен контакт, посочен на http://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts

 

Прочетено: 950